KRIMINAL

Policija u Lјubinju oduzela 5.500 kutija cigareta

Ukupna maloprodajna tržišna vrijednost gotovo 13.500 KM

Otkrivena roba u vrijednosti 13.500 KM. Ilustracija

P.M.

19.11.2018

U općini Ljubinje pripadnici Policijske stanice ovoga grada su od osobe inicijala S. D. (34) oduzeli 5.500 kutija cigareta ukupne maloprodajne tržišne vrijednosti 13.500 KM.  

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, Policijska stanica Ljubinje je u subotu, 17. novembra 2018. godine, nakon prikupljenih operativnih saznanja da se osoba inicijala S. D. (34) bavi nedozvoljenom trgovinom akcizne robe, zaustavila automobil kojim je upravljala spomenuta osoba.

- U mjestu Tjesni klanac, općina Ljubinje, pripadnici Policijske stanice Ljubinje zaustavili su putnički automobil Renault, kojim je upravljala osoba inicijala S. D. (34), a u kome je pronađeno 5.500 kutija cigareta različitih markica. Izvršenim vizuelnim pregledom na zadnjem sjedištu i u prtljažniku uočene su kutije cigareta - izjavila je Cvijetić i dodala da je nakon konsultacija s dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršeno oduzimanje kutija cigareta u ukupnoj količini od 5.500 kutija, maloprodajne vrijednosti od oko 13.500,00 KM.

- Osumnjičena osoba za akciznu robu nije posjedovala kupoprodajni račun niti cigarete imaju akciznu markicu - pojasnila je Cvijetić.

- Nakon kompletiranja predmeta Okružnom janvom tužilaštvu u Trebinju će biti dostavljen izvještaj protiv osobe inicijala S. D. (34) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina -  zaključila je Cvijetić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.