CRNA GORA

Ubio momka u centru grada, likvidirao druga zbog kocke, djevojci na kuću bacio bombu: Evo ko je "Kavčanin" koji je upucan u Podgorici!

Podgorica: Nova žrtva kotorskih klanova

Kurir.rs

19.11.2018

Veselin Vesko Kalezić (48) koji je ubijen danas oko 17.30 sati u podgoričkom naselju Stari Aerodrom važio je za sigurnosno interesantnu osobu, a u policijskim evidencijama vodio se kao pripadnik "kavačkog klana".

Na njega je pucano u blizini bivšeg stadiona Fudbalskog kluba “Grafičar”, a u blizini Kombinata aluminijuma pronađen je zapaljen automobil.

Nesuđeni policajac

Ve­se­lin Ka­le­zić je osu­đi­van zbog ubi­stva u cen­tru Pod­go­ri­ce sre­di­nom de­ve­de­se­tih. Ta­da je, ka­ko se sum­nja, pu­cao u jed­nog mla­di­ća u bli­zi­ni zgra­de Pred­sjed­ni­štva.

Kalezić je hapšen i zbog sumnje da je u januaru 2015. godine bacio eksplozivnu napravu na kuću u kojoj je stanovala J.J. sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

U vrijeme napada oni su bili u svađi, a Kalezić je improvizovanu eksplozivnu napravu aktivirao ispred vrata prizemlja kuće u kojoj je stanova­la djevojka u podgoričkom naselju Zagorič. Od udara su izbijena ulazna vrata u prizemlju i napravljena oštećenja u hodniku stana.

Mjesec nakon incidenta sa eksplozivnom napravom Kalezić je uhapšen u centru Podgorice jer je udario komandira Interventnog voda policije. U ugostiteljskom objektu "Čarli" u Hercegovačkjoj ulici došlo je do svađe i tuče. Prisutni su pozvali policiju, a na lice mjesta stigla je Interventna jedinica.

Dok su pripadnici te jedinice smirivali situaciju, Veselin se posvađao sa njihovim šefom I. R. U jednom momentu, Kalezić je nasrnuo na njega i prijetio mu ubistvom, ali su ga policijski službenici savladali.

Prema tvrdnjama očevidaca, Kalezić je tom prilikom udario komandira Interventne jedinice. Sa njim je bila J. J. kod koje je pronađen pištolj, zbog čega je protiv nje napisana krivična prijava.

Kotorski klanovi

Kalezić se u policijskim evidencijama vodio kao pripadnik “kavačkog” klana, a prema nezvaničnim informacijama motiv ove likvidacije leži upravo u njegovoj povezanosti sa ovim kotorskim klanom.

Rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana traje od 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar kokaina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.