KRIMINAL Pretresom kuće osumnjičenog nađena je torba s ostacima droge

Gacko: U Golfu pronađena dva kilograma skanka

Posljednjih mjeseci u Hercegovini pronađene ogromne količine opojnih sredstava

P.M.

Pronađena droga

Foto: Avaz


Gatačka policija od osobe inicijala M.S. oduzela je oko 2 kilograma droge skank, koja je bila sakrivena u automobilu.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, Policijska stanica Gacko je 20. novembra 2018. godine, u 13,30 sati u Nemanjinoj ulici u Gacku zaustavila i kontrolirala putnički automobil marke „Golf“, tip „II“ kojim je upravljala osoba inicijala M.S. (25) iz Bileće, u kome je pronađeno 1.915 gr. opojne droge koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu skank.

- Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretres putničkog automobila, kuće i pomoćnih prostorija koje koristi navedeno lice kojom prilikom su u putničkom automobilu, ispod zadnjih sjedišta, pronađena dva najlonska pakovanja sa zeljastom biljnom materijom, ukupne težine 1.915 gr. koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, dok je u kući pronađena jedna torba u kojoj su pronađeni ostaci zeljaste biljne materije koja asocira na opojnu drogu skank - izjavila je Cvijetić i dodala da će .nakon dokumentiranja predmeta Policijska stanica Gacko Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je osoba inicijala M.S. počinila krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Cvijetić je podsjetila da je za deset mjeseci 2018. godine, evidentiran ukupno 101 slučaj zloupotrebe opojnih droga i to: 14 krivičnih djela i 87 prekršaja. Ukupno je oduzeto 88.041 gr. opojne droge marihuane, 263 gr. opojne droge kokain, 198 gr. opojne droge ekstazi, 37 gr. opojne droge hašiš i 6 komada tableta opojne dorge ekstazi.

Više o:

Gacko Skank Torba
NA VRH

Podijeli članak na