AVAZ OTKRIVA Novi skandal u Medicinskoj školi

Užas u Zenici: Prijavila druga iz razreda da ju je silovao

Roditelji učenice saznali su da je imala seks, zbog čega je, kako bi sebe zaštitila, kazala da ju je silovao, otkrio nam je izvor blizak istrazi

D. PAŠALIĆ
23.11.2018 16:45

Novi šokantan slučaj u Medicinskoj školi u Zenici

Nakon šokantnog slučaja profesora u Medicinskoj školi u Zenici, koji je prijavljen da je jednom učeniku nudio seks, kako saznajemo, novi skandal dogodio se u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Otišla na pregled

Učenica trećeg razreda A. S. prijavila je druga iz razreda A. J. da ju je silovao. Ovu informaciju potvrdila nam je Mirna Poljac, portparol Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Uprava policije i Policijska uprava poduzimaju sve mjere i radnje radi provjere navoda iz prijave o silovanju. Sve navedene mjere i radnje provode se prema nalogu Tužilaštva ZDK – rekla je Poljac.

  • Poljac: Radi se na slučaju
    Poljac: Radi se na slučaju

Kako saznajmo, srednjoškolci su imali seks u februaru ove godine. No, do potpunog preobrata situacije došlo je nakon što je učenica otišla na ginekološki pregled.

Smislila priču

- Tada su njeni roditelji saznali da je imala seksualni odnos, zbog čega je ona, kako bi sebe zaštitila, kazala da ju je A. J. silovao – govori naš izvor, blizak istrazi.

Posebno je interesantno da je prijava o silovanju zaprimljena tek u septembru, sedam mjeseci nakon seksualnog odnosa.

Poruke i snimci

- Ako dođe do Suda, on ima ključni dokaz s obzirom na to da je snimao njihov odnos, a na kome se jasno vidi da nema govora o nasilnom seksu nego da se radi o odnosu na koji su oboje pristali – otkrio nam je izvor blizak osumnjičenom mladiću, dodavši da on ima i prepisku poruka s interneta, gdje su dogovorili intimno druženje, što je još jedan od dokaza da o silovanju nema govora.

NA VRH