DERVENTA

Podmetnuli požar da prikriju manjak od 200.000 maraka?

Rajko Latinović (28) i Slađan Stanojević (21) onemogućili da se uradi inventura

= U požaru pričinjena materijalna šteta od skoro dva miliona maraka

Piše: O. MATAVULJ

25.11.2018

Rajko Latinović (28) i Slađan Stanojević (21) uhapšeni su zbog sumnje da su podmetnuli požar na benzinskoj pumpi “Slavuljica petrol” u centru Dervente.

Maskirani pljačkaši

Latinović i Stanojević radili su kao poslovođa i radnik na toj pumpi. Kao što je “Dnevni avaz” pisao, vlasnik pumpe Milorad Slavuljica optužio ih je da su mu zapalili pumpu kako bi prikrili da su napravili manjak od skoro 200.000 maraka i onemogućili da se uradi inventura. Nezvanično saznajemo da je jedan od osumnjičenih tokom saslušanja to i priznao.

Milorad Slavuljica tvrdio je da su u paljevinu umiješana još dva radnika pumpe, koji nisu uhapšeni, ali u policiji te navode nisu mogli da potvrde.

Požar je buknuo u utorak u 3.30 sati i pumpa je u potpunosti izgorjela, a Slavuljica je štetu procijenio na skoro dva miliona maraka. Gradom je nakon požara kružila priča da su pumpu nakon pljačke zapalili maskirani razbojnici, koji su tom prilikom radnika Slavka Kovačića zatvorili u toalet i praktično ga ostavili da izgori. Kovačić je za naš list ispričao identičnu priču, navodeći da se sam spasao kad su se usljed eksplozije otvorila vrata od toaleta, negirajući umiješanost u paljevinu.

 Negirali optužbe

I uhapšeni Rajko Latinović ranije je za “Dnevni avaz” rekao da su optužbe protiv njega i kolega neosnovane.

No, Slavuljica tvrdi da nije bilo nikakve pljačke i da su radnici sve montirali. Uvjeren je i da su Golf namjerno ostavili da izgori kako bi im priča bila što uverljivija te kako bi prikazali da su i oni požarom oštećeni.

Kriminalistička obrada

Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj, potvrdila je da se uhapšeni sumnjiče da su 20. novembra izvršili krivično djelo paljevine na štetu benzinske pumpe “Slavuljica petrol”. Ona kaže da se istraga vodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

- Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Tužilaštva. Istraga se nastavlja radi rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela - rekla je Kerkez.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.