SARAJEVO

Ekskluzivno: Večeras uhapšen odbjegli robijaš Adnan Šerak

Kako nezvanično saznajemo Šerak je uhapšen po dojavi građana

Šerak: Iza sebe ima teška krivična djela. Arhiva

Piše: A. Aljimi

25.11.2018

Pripadnici Interventnog voda Policijske uprave Centar večeras su uhapsili Adnana Šeraka, poznatog kriminalca iz Ilijaša za kojim je bila raspisana potjernica zbog bjekstva iz zeničkog zatvora.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, Šerak je uhapšen u kafiću "Trezor" na Marijin Dvoru. Prilikom hapšenja s njim je za stolom sjedio još jedan muškarac koji je kazao da je njegov prijatelj. Nije pružao otpor, a kod njega prilikom pretresa nije pronađeno ništa sumnjivo. On je odveden u prostorije PU Centar gdje će biti saslušan, a ujutro će najvjerovatnije biti vraćen u zenički zatvor.

Šerak je dobio jednomjesečni prekid zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, a tome se oštro protivila uprava zatvora jer je važio za jako nediscipliniranog zatvorenika koji je često izazivao incidente.

Kako nezvanično saznajemo Šerak je uhapšen po dojavi građana.

Šerak se na izdržavanje kazne trebao vratiti 22. oktobra. On je pušten na slobodu da bi roditeljima iscijepao drva. Iza rešetaka se nalazi zbog mnoštva krivičnih djela među kojima je i ubistvo zatvorenika Dženana Džake.

Prema informacijama sa terena kada su policajci upali u kafić Šerak im je kazao da nema dokumenta i da se zove Alan. Dodao je da je na potjernici njegov brat Adnan. Onda su mu policajci naredili da skine džemper, jer su znali da na lijevoj ruci ima tetovažu. Kada su vidjeli tetovažu nije više bilo dileme, stavili su mu lisice na ruke i odveli ga u stanicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.