SARAJEVO

Muškarac pronađen mrtav sa povredama na glavi

Zgrada u ulici Budžak u kojoj je pronađen muškarac

Piše: A. KAPO

26.11.2018

Tijelo 43-godišnjeg Saše Stojadinovića iz Sarajeva pronađeno je prekjučer u 12.20 sati u stanu zgrade u ulici Budžak na broju 6 u naselju Bistrik u starom dijelu Sarajeva. Kako su saopćili iz sarajevske policije, slučaj im je prijavio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Čuo vrisak

Na mjesto događaja upućeni su policajci, koji su obavili uviđaj. Kako saznajemo, istražiteljima je slučaj odmah bio sumnjiv s obzirom na to da su na Stojadinoviću bili vidljivi tragovi krvi pa je angažiran i vještak medicinske struke Nermin Sarajlić. On je za naš list kazao da je vanjskim pregledom tijela pronašao povrede na glavi, koje su, kako je rekao, mogle nastati usljed pada.

- No, nije riječ o ozbiljnim povredama tako da će se obdukcija obaviti, najvjerovatnije, u utorak pa će se tako otkloniti sve sumnje o uzroku smrti – kazao nam je Sarajlić.

Naša ekipa bila je na mjestu događaja, gdje smo zatekli Slavku Stojadinovića, oca preminulog Saše. Iako shrvan gubitkom sina, pristao je razgovarati za naš list te nam je rekao da ništa nije slutilo na ovaj nesretni događaj.

- Supruga i ja nikad ga ne diramo kad dođe kući i legne spavati. Tako je bilo i jučer (prekjučer, op. a.). Budući da se nije pojavljivao, supruga je ušla u sobu. Čuo sam vrisak. Kad sam došao, već je bio hladan – u jednom dahu kaže Slavko.

Otac Slavko: Nema mi više sina

Čekaju obdukciju

Prema njegovim riječima, sina je, golog do pasa, u pantalonama i patikama, zatekao pored prozora, glave okrenute prema zidu.

- Pretpostavljamo da ga je smrt snašla dok se presvlačio. Imao je krvi na nosu i čelu. Pozvali smo odmah ljekare, ali nisu mogli ništa učiniti. Poslije su nam kazali da je umro mnogo ranije. Obdukcija će se, zbog praznika, raditi u utorak tako da do tada ni mi ne znamo više. Šta da vam kažem, nema mi više sina – kroz suze nam je rekao Slavko Stojadinović.

Žalio se na bolove 

Slavko Stojadinović rekao nam je da mu se sin nedavno povjerio da ga bole pluća i da ponekad teško diše, ali da drugih problema nije imao.

- Ali, nikad nije htio ići ljekaru. Govorili smo mu da se pregleda, ali nije... – kaže Slavko Stojadinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.