CRNA HRONIKA Objavio snimak povodom hapšenja

Preživio devet sačekuša, osam puta ranjavan: Žestoki momak se oglasio

Goran Anđelić, poznatiji kao Makaza, uhapšen je prije manje od deset dana, zajedno sa suprugom, u velikoj akciji crnogorske policije

Alo.rs
27.11.2018 13:32

Goran Anđelić Makaza

Foto: Instagram

Goran Anđelić, poznatiji kao Makaza, uhapšen je prije manje od deset dana, zajedno sa suprugom, u velikoj akciji crnogorske policije. Bračni par iz Bara uhapsila je policija u akciji "Pirana" zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo.

Njih dvoje su organizirali plasiranje novca uz kamatu na mjesečnom nivou od 8 do 10 posto, što je inače deset puta viša kamatna stopa od one koje naplaćuju banke.

Bračni par bit će uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo.

Anđelić, koji se inače rijetko pojavljuje i oglavaša u javnosti, poslao je videoporuku novinarima redakcije "Balkan Info" povodom hapšenja.

- Mene možete da zatvorite, ali mi ne dirajte porodicu - rekao je između ostalog Makaza.

Podsjećamo, prema dostupnim informacijama s Facebook stranice posvećene devedesetim godinama prošlog stoljeća, on je preživio čak devet sačekuša u kojima je osam puta bio ranjavan. 

Anđelić je prvi put bio meta 1990., kada je ranjen u pucnjavi kod nekadašnjeg hotela "Agava", a četiri godine nakon toga teško je ranjen u vatrenom obračunu u noćnom klubu "Torine" u Bečićima. 

Tek što se oporavio, Makaza je 1995. godine ponovo ranjen. 

Tokom 1996. godine na njega je pucano iz automatske puške kod barskog lokala "Monsinjor”, kada je pukim čudom izbjegao kišu metaka. U sljedećem napadu nekoliko mjeseci kasnije, nedaleko od ovog lokala, pogođen je s nekoliko metaka. 

Novi pokušaj likvidacije Anđelića uslijedio je 2000., na šetalištu kod barske marine, kada je s još jednim mladićem ranjen.

NA VRH