SARAJEVO

Maglić pokušao ubiti Krasnića zbog Minke?

Policija na uviđaju u sarajevskom naselju Šip

Piše: A. KAPO

27.11.2018

Pripadnici Odjeljenja za krvne i seksualne delikte Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u nedjelju su u 12.40 sati uhapsili, kako saznaje “Dnevni avaz”, Adnana Maglića (33) iz Sarajeva, koji je odranije poznat policiji.

Sumnjiči se da je dan ranije oko 20.40 sati u ulici Dejzina Bikića u sarajevskom naselju Šip iz pištolja ranio Kenana Krasnića (36).

Svađa i tuča

Nakon saslušanja osumnjičeni je jučer predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, potvrdila je za naš list Azra Bavčić, portparol ove pravosudne institucije.

- A. M., koji se sumnjiči za krivično djelo pokušaj ubistva, zadržan je 24 sata. Nakon što ga u zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će se o daljnjim mjerama – dodala je Bavčić.

Pucnjavi su prethodile svađa i tuča, a kao motiv se spominju neraščišćeni poslovi s drogom, a i navodna veza Krasnića sa Eminom Arnautović Minkom, bivšom suprugom Admira Arnautovića Šmrka. Maglić, koji je u dobrim odnosima sa Šmrkom, sačekao je Krasnića ispred zgrade u kojoj živi te je ispalio najmanje dva hica. Iako ranjen, Krasnić je uspio pozvati prijatelja koji ga je prevezao u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da ima lakše povrede.

Ljekari su alarmirali sarajevsku policiju, koja je izašla na teren i blokirala šire područje, ali napadaču nije bilo ni traga. Istovremeno je jedna ekipa upućena i u KCUS, gdje su obavili razgovor s Krasnićem. On je potvrdio da je ranjen iz vatrenog oružja, ali je kazao da mu je napadač nepoznat. Istražitelji su, zahvaljujući operativnim saznanjima, uspjeli identificirati te uhapsiti napadača.

Policijski dosije

Maglić je ranije punio stupce crne hronike. Hapšen je s Admirom Arnautovićem, Jasminom Hatićem zvanim Gigo (25) te Sandrom Melićem (29), svi iz Sarajeva. Oni su prije četiri godine sporazumno priznali krivicu za međunarodni šverc heroina i kokaina. Sud BiH tada je Maglića osudio na godinu zatvora.

Kako je naš list već pisao, i Krasnić ima policijski dosije je 2007. godine dovođen u vezu s krađama vozila u Sarajevu.

Emina Arnautović: Je li zbog nje gošlo do sukoba

Treći incident

U kratkom periodu ovo je već treća pucnjava u Sarajevu. U ulici Avde Smajlovića u naselju Vraca 14. oktobra lakše je ranjena Emina Arnautović Minka. Mjesec poslije u naselju Stup izrešetan je Amel Kurtić (28). Kako je naš list već pisao, on je odbio saradnju s policijom i nije želio otkriti ko je na njega pucao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.