ISTRAGA

Zatraženo produženje pritvora za Gorana Jeličića, osumnjičenog za ubistvo Irene Predojević

Privođenje Jeličića u Tužilaštvo. Avaz

Piše: M.Zgonjanin

28.11.2018

U Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru sutra će na novom ročištu biti razmotren prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora u trajanju od još dva mjeseca za Gorana Jeličića, suspendiranog policajca iz Bosanske Dubice koji je osumnjičen da je u avgustu 2005. godine ubio Irenu Predojević (28). 

Vijest je potvrdio Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog tužilaštva u Prijedoru. 

On je dodao da je naređeno i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog za monstruozno ubistvo. Kako saznajemo, u međuvremenu će biti saslušani neki stari, ali identificirani i saslušani i neki novi svjedoci.

- Bit će obavljen i kompletan pretres laptopa, kompjutera, stikova te njihovo vještačenje. Treba uraditi još neka dodatna medicinska vještačenja, način izvršenja, ali i saobraćajna vještačenja - naveo je izvor blizak ovoj opsežnoj istrazi.

Produženje pritvora za Gorana Jeličića, inače i bivšeg sportskog radnika i trenera, zatraženo je zbog bojazni da bi njegova odbrana sa slobode mogla dovesti do uzemiranja javnosti, bojazni da bi mogao utjecati na svjedoke ili uništiti dokaze, te činjenice da se za ovo teško ubistvo može izreći kazna zatvora u trajanju od deset i više godina.

Goran Jeličić uhapšen je početkom novembra u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa Okružnim tužilaštvom iz Prijedora. 

Ugljenisano tijelo nesretne djevojke prije 13 godina pronađeno je na divljoj deponiji u selu Božići, na kilometar od naselja Petra Pecije, gdje je živjela s roditeljima i sestrom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.