KANTONALNI SUD

Šta su porezni inspektori zatekli u ugostiteljskom objektu

Iskaze dali Semir Mujkić i Željko Radulović

Selvedin Bulbul: Zatečen u objektu

Piše: A. Ka.

3.12.2018

Saslušanjem poreznih inspektora danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Selvedinu Bulbulu, Selmi Delić, Arneli Ožegović, Ehlimani Ćehajić i Lamiji Avdić, optuženima za navođenje na prostituciju u noćnom baru "Orlando" na Dobrinji. Bulbul i Delić optuženi su i za trgovinu ljudima te pranje novca. 

Porezni inspektor Semir Mujkić kazao je da su 2015. godine prilikom inspekcijskog nadzora zatečeni gosti, Bulbul, Delić, koja je bila za šankom, te izvjesna Ana Radojević, koja je služila alkoholna i bezalkoholna pića. Dodao je da je u objektu bilo oko šest stolova, kafe-aparat, frižideri s pićem... Kazao je da im je Bulbul predočio ugovor Unije veterana i da se na papiru objekt vodio kao ''Klub boraca''.

Mujkić je pojasnio da objekt nije imao dozvolu za rad, da radnice nisu bile prijavljene, da objekt nije imao ni fiskalnu kasu, a samim tim nije plaćan porez te je na taj način oštećen i budžet FBiH.

- Izvršili smo pečačenje objekta. U međuvremenu se javio vlasnik objekta Avdo Lisica, koji je tražio da se objekt otpečati da bi ga renovirao, ali i dalje nisu imali dozvolu za rad – kazao je Mujkić. 

Svjedok je potvrdio da je izdao prekršajni nalog Bulbulu od 500 KM zbog nelegalnog poslovanja.

Njegov kolega Željko Radulović imao je zadatak da prije inspekcijskog nadzora potvrdi navode prijave da objekt nelegalno radi. Radulović je ispričao da objekt nije radio tokom dana, već isključivo u noćnim satima, kada su bila upaljena svjetla. Dodao je da nije ulazio u objekt.

Naredno ročište zakazano je za 24. decembar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.