NJU DŽERSI

Ubio brata, njegovu suprugu i dvoje djece

Motiv za zločin bio je, navodno, finansijske prirode

Keneiro: U pritvoru će čekati suđenje. CNN

Avaz.ba

4.12.2018

Pol Keneiro (Paul Caneiro, 51) optužen je za ubistvo mlađeg brata, bratove supruge i njihovo dvoje djece u Nju Džersiju. On je optužen da ih je u ranim jutarnjim satima 20. novembra sve poubijao te zapalio njihovu kuću kako bi prikrio zločin. Nakon toga je zapalio i vlastiti dom, iako je u njemu tada bila njegova porodica, kako bi se činilo da neko namjerno želi naškoditi njihovim porodicama.  

Njegova porodica uspjela je na vrijeme izaći iz kuće i skloniti se na sigurno. Oko 5 ujutro po lokalnom vremenu Keneiro je naoružan nožem i pištoljem prišao bratovoj kući, vili vrijednoj 1,5 miliona dolara. Pred ulazom vile došlo je do svađe i okršaja te je tada Pol više puta pucao u brata, rečeno je iz lokalne policije.

Nakon toga je, prema optužnici, ušao u kuću, upucao i nožem izbo Dženifer (Jennifer), bratovu suprugu, te nožem zaklao njihovo dvoje djece od 11 i osam godina. Nakon što ih je sve ubio, uzeo je dokumente iz kuće i podmetnuo vatru u podrumu. Kako bi prikrio zločin, vratio se svojoj kući i benzinom polio dvospratnicu, i to dok je u njoj još spavala njegova porodica.

Ubrzo su došli vatrogasci, a Polova porodica uspjela je pravovremeno izaći iz kuće.

Za to vrijeme, strašan požar gutao je vilu njegovog brata. Kad su vatrogasci stigli na mjesto požara i počeli gasiti vatru, otkrili su tijela ubijenih. Policija je ubrzo otkrila ubicu. Keneiro će u pritvoru čekati suđenje, a ako bude proglašen krivim, očekuje ga doživotna kazna zatvora. Motiv za ubistvo bio je, navodno, finansijske prirode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.