ŽIVINICE

Ivica Antunović u sumanutom pohodu iskasapio dvoje komšija

Nožem usmrtio Maru Tadić pred kućnim pragom, a potom na ulici Iliju Antunovića

Policija u Gornjim Petrovićima: Mještani u šoku. A. Bajrić

Piše: E. SKOKIĆ

5.12.2018

Ivica Antunović (45) iz živiničkog zaseoka Gornji Petrovići osumnjičen je da je u ponedjeljak u popodnevnim i večernjim satima ubio svoje prve komšije Maru Tadić (72) i Iliju Antunovića (55). Uhapšen je u utorak sat poslije ponoći kada se iz šume, gdje se skrivao, vratio do porodične kuće. U tim trenucima policajci su znali za ubistvo Ilije Antunovića, dok je Ivica policajcima priznao da je ranije ubio i komšinicu Maru Tadić u njenoj porodičnoj kući.  

Život u strahu

- Nakon hapšenja osumnjičeni je hospitaliziran na jednoj od klinika UKC-a Tuzla i pod stalnim je policijskim i ljekarskim nadzorom. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju oba tijela te još nekoliko vještačenja – kaže Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.


Ivica Antunović: Liječio se na psihijatriji. Arhiv

Ivica Antunović je, prema tvrdnjama komšija, prije mjesec bio na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla. Nakon povratka iz bolnice, tvrde komšije, niko od njih nije imao mira zbog njegovog drskog ponašanja.

- Danima je sijao strah, ubio bi svakog ko bi mu se našao na putu. Posebno je kritično bilo u večernjim satima. Hodao bi duž ulice i bacao kamenice na kuće. Lupao je u sanduke ulične rasvjete, a svi mi živjeli smo u strahu. Kada smo čuli da je na ulici ubio Iliju, niko od nas nije smio izaći u dvorište. Tek kada je policija rekla da je uhapšen, mogli smo odahnuti, ali smo i dalje ogorčeni i uplašeni – kaže nam jedna Ivicina komšinica.


Kuća ubice: Živio s ocem i majkom. A. Bajrić

Nakon ubistva Mare i Ilije postoje indicije da se Ivica pokušao otrovati tabletama, ali ti se navodi još provjeravaju. U porodičnoj kući je živio s ocem i majkom, dok su s druge strane ulice kuće Mare i Ilije.

Tragovi krvi

Na asfaltu su ostali tragovi krvi Ilije Antunovića koji se, kako tvrde komšije, slučajno zadesio na tom mjestu.

- Mara je, valjda, izašla pred kuću, a Ivica je uletio u dvorište i ubio je na kućnom pragu. Ilija je išao putem kada ga je Ivica presreo i izbo nožem. Ma bilo ko da mu se u tim trenucima našao na putu on bi ga ubio. Znam da nije bio u dobrim odnosima s ocem, ali ne znamo šta se događalo u četiri zida i je li prijetio roditeljima – govori naš sagovornik.

Uviđaj su na licu mjesta obavili službenici Odjela kriminalističke policije PU Živinice i dežurni kantonalni tužilac. Istraga se nastavlja.


Ubijene komšije živjele prekoputa. A. Bajrić

Prisjetili se Tomislava Petrovića

- Naša je sreća što nije imao vatreno oružje, jer bi ovo bilo gore od krvavog pohoda u Gornjoj Lipnici kada je Tomislav Petrović pobio šestero svojih rođaka i komšija. Ovaj bi pobio nas sve, jer nas iz nekog razloga očima nije mogao gledati. Nebrojeno puta smo zvali policiju, ali nije bilo konkretne reakcije. Sada, kada nema Mare i Ilije, došlo je deset policijskih auta, ali džaba. jer se izgubljeni životi ne mogu vratiti – govori Ivicin komšija iz Gornjih Petrovića, koji zbog straha nije želi otkriti svoj identitet.

Puste kuće

Iza Ilije su ostali supruga i sin. Komšija kaže kako je Ilija cijeli rat proveo na liniji, ali da nikada poslije rata nije pronašao zaposlenje. Mara je u veleljepnoj kući živjela sama, a njeni najbliži su, navodno, u inozemstvu. U trenutku naše jučerašnje posjete u kućama Ilije i Mare nije bilo nikoga. Nezvanično saznajemo kako su Ilijina supruga i sin sklonjeni na sigurno.

Odgrizao ocu prst?

Ivica Antunović, pričaju komšije, navodno je odgrizao ocu prst u naletu bijesa nakon jedne od svađa. Nakon toga je hospitaliziran, ali i vrlo brzo pušten. Antunović je svojevremeno bio i zaposlen. No, zbog psihičkih problema je dobio otkaz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.