NA LICU MJESTA Slučaj se tretira kao narušavanje javnog reda i mira

Incident usred bijela dana u centru Sarajeva: Mladiću razbijen nos

A. KAPO
12.12.2018 22:26

Povrijeđeni rukom držao tufer kako bi zaustavio krvarenje

U incidentu koji se jučer u 11.30 sati dogodio u Kranjčevićevoj ulici u centru Sarajeva, povrijeđen je mladić.

Držao tufer

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kratko su nam potvrdili da se incident dogodio te da se slučaj tretira kao narušavanje javnog reda i mira.

U tuči, kojoj su svjedočili slučajni prolaznici i vozači automobila u ovoj, inače, frekventnoj ulici, učestvovalo je više osoba i sve se odigralo u nekoliko sekundi. Prema nepotvrđenim informacijama, policija ima određene informacije o ostalim akterima i za njima se intenzivno traga.

Na mjestu događaja smo zatekli policiju i ekipu Hitne pomoći, koja je u vozilu ukazivala ljekarsku pomoć mladiću. Kako se moglo vidjeti, on je zadobio povredu nosa te je rukom čuvao tufer da zaustavi krvarenje. Policajci su u više navrata otvarali vrata kombija kako bi dobili korisne operativne informacije od mladića, koji je bio svjestan i komunikativan.

Nakon što mu je ukazana prva pomoć, prevezen je u Centar urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Stepen povreda nije bio poznat do zaključenja našeg lista.

  • Policija i Hitna pomoć na mjestu događaja
    Policija i Hitna pomoć na mjestu događaja

Češljali teren

Policajci su potom češljali šire područje mjesta incidenta. Jedan policajac je službenim vozilom krenuo u potragu za nasilnicima, dok je njegov kolega otišao u prolaz kod obližnje zgrade. Nažalost, to nije urodilo plodom, jer su se akteri, očigledno, razbježali.

Građani koje smo zatekli na mjestu događaja, nisu svjedočili tuči, ali su nam kazali kako su ogorčeni što se ovako nešto dogodilo usred bijela dana u centru bh. prijestonice.

Tagovi

MUP KS KCUS
NA VRH