ZAVIDOVIĆI

Starica izbodena nožem pa zaklana

Muhamed Fazlić (21) nožem brutalno usmrtio Džulaferu M. (77) iz Zavidovića

Policija na mjestu ubistva: Obavljeni uviđaj i informativni razgovori

Piše: D. PAŠALIĆ-A. MEMIŠEVIĆ

17.12.2018

Sedamdesetsedmogodišnju Džulaferu M. iz Zavidovića, čije je tijelo prekjučer pronađeno u iznajmljenom stanu u ulici 15. septembar u Novom Naselju u Zavidovićima, brutalno je nožem ubio Muhamed Fazlić (21).

Tijelo prevezeno

Prema riječima komšija, budući da vani nisu viđali nesretnu staricu, posumnjali su da se nešto dogodilo. Tijelo je, kako saznajemo, pronašao komšija M. A., koji je alarmirao policiju. Jake policijske snage izašle su na teren te blokirale šire područje Novog Naselja.

I one najiskusnije istražitelje šokirale su jezive scene na mjestu zločina. Nesretna žena imala je, naime, više ubodnih rana. Prema nepotvrđenim informacijama, nesretna starica imala je i ranu na vratu, zbog čega se sumnja da ju je na kraju, nakon što joj je zadao više uboda nožem po tijelu, zaklao.

Tijelo je prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Zenicu, gdje će se obaviti obdukcija te utvrditi tačan uzrok smrti.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) obavili su uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.U stanu nastradale jučer nije bilo nikoga. A. Memišević

Policajci su istovremeno obavili informativne razgovore s komšijama i prijateljima nastradale kako bi dobili korisne operativne informacije o počiniocu, nakon čega se klupko zločina počelo odmotavati. Ubica je nedugo poslije identificiran i uhapšen.

Prikupljanje dokaza

Ono što u ovoj fazi istrage nije poznato jeste motiv za zločin. Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, potvrdila nam je da je osumnjičeni za ubistvo sproveden u službene prostorije, gdje je kriminalistički obrađen.

- Obavljen je i pretres kuće koju je koristio osumnjičeni radi pronalaska predmeta i dokaza koji će se koristiti u daljnjem postupku – dodala je Alić, ne preciziravši da li je pronađeno oružje kojim je počinjeno ubistvo.

Fazlić je jučer predat u daljnju nadležnosti Tužilaštvu ZDK, a sumnjiči se za krivično djelo ubistvo.

 Sinovi u inozemstvu

Ekipa “Dnevnog avaza” bila je jučer na mjestu zločina. No, u stanu starice nikoga nismo zatekli. Komšije su nam kratko kazale da je nisu najbolje poznavali s obzirom na to da se starica nedavno doselila. Kažu da je u unajmljenom stanu nastradala živjela sama. Naši sagovornici ispričali su nam da 77-godišnjakinja ima dva sina, koji su u inozemstvu.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.