BEOGRAD

Bahati sin "kralja nafte" BiH divljao po Srbiji, vozio 245 kilometara na sat

Posebno se proslavio kada je Mercedesom dionicu dugu 191 kilometar prešao za svega 29 minuta

Zovko: Na društvenim mrežama se hvalio svojim automobilima. Facebook

Avaz.ba

19.12.2018

Muškarac koji je uhapšen u ponedjeljak nakon što je svojim vozilom marke Audi vozio čak 245 kilometara na sat na autoputu između Šida i Beograda je Marinko Zovko (34) iz Žepča, inače jedan od najbogatijih ljudi u BiH. 

Njega je patrola zaustavila kod Sremske Mitrovice, a sudija ga je poslao 30 dana u zatvor, uz novčanu kaznu od 12 hiljada KM i oduzimanje dozvole na devet mjeseci.

Marinko je, inače, poznat policiji u regionu po svojoj bahatosti na cestama.

Posebno se proslavio kada je svojim Mercedesom dionicu dugu 191 kilometar prešao za svega 29 minuta.

Tada je kazao kako je kupio novi automobil te ga je morao "nagaziti".

- Svaki dan vozim iz Zagreba prema Brodu. Prije dva mjeseca kupio sam novi Brabus od 500 konjskih snaga i V8 motorom. Odlučio sam da ga “nagazim” i od naplatnih kućica u Zagrebu do naplatnih kućica u Slavonskom Brodu stigao sam za manje od pola sata. Vozio sam 320 kilometara na sat, što sam snimio kamerom na telefonu, međutim, slike sam već izbrisao – rekao je svojevremeno Marinko Zovko.

Sve policije u regionu vrlo dobro znaju ko je on, jer je u proteklih deset do 15 godina napravio veliki broj ozbiljnih saobraćajnih prekršaja. Pošto ovog puta nije uspio da pobjegne policiji, Zovko je odmah priveden kod sudije za prekršaje zbog nasilničke vožnje i ovaj mu je odmah izrekao kaznu 30 dana zatvora, 120.000 dinara (oko 12.000 KM) i oduzimanje dozvole na devet mjeseci.

Zovko se svojim vozačkim poduhvatima hvalio i na internetu, gdje je izazivao saobraćajce da ga uhvate ako mogu.

- Kažem, ako uspiju... Imam vrhunske automobile i zaista nemam ideju šta bih mogao da kupim da bude jače i bolje od ovoga što već posjedujem - izjavljivao je obijesni Zovko.

Marinko Zovko je sin bosanskog "kralja nafte" Ivice Zovke i nasljednik korporacije "Zovko company", koja u svom sastavu ima 15 firmi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.