KRIMINAL Uzbuna u fočanskoj policiji i KPZ okončana u večernjim satima

Nakon bijega iz bolnice pronađen odbjegli zatvorenik KPZ Foča

On je danas iza 18 sati pobjegao sa internog odjeljenja Univerzitetske bolnice u Foči, gdje je bio smješten

Al. B.
19.12.2018 22:33

U akciji fočanske policije večeras je u selu Mijakovići kod Foče pronađen Abdulah Berbić

Foto: Al. B.

U akciji fočanske policije večeras je u selu Mijakovići kod Foče pronađen Abdulah Berbić (67), odbjegli zatvorenik KPZ Foča. On je danas iza 18 sati pobjegao sa internog odjeljenja Univerzitetske bolnice u Foči, gdje je bio smješten. Nakon nekoliko sati potrage Berbić je pronađen u napuštenoj kući u selu u blizini bolnice.  

Berbić je iz Bosanske Kostajnice i u KPZ Foča izdržava kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog ubistva Rade Dojčinović. Ubistvo se dogodilo u septembru 2015. godine u Jošikovoj Vodi kod Banja Luke. 

Kako je navedeno u sporazumu o priznanju krivice, kojeg je osuđeni zaključio sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, ubistvo je izvršeno sa dva hica iz pištolja, zbog koristoljublja. Ubijenu je jedno vrijeme pratio, a potom ubio zbog, kako se ispostavilo, 100 KM koje je kod nje pronašao. Policiji je bio poznat od ranije. 

Na području Prijedora i Bosanskog Novog u 2016. godini je počinio 26 teških krađa, krađa i krađa u pokušaju, te opljačkao 31 stambeni, ugostiteljski i poslovni objekat iz kojih je krao LCD televizore, posuđe, nakit, odjevne predmete, novac, prehrambene proizvode.

NA VRH