CRNA HRONIKA

Bivšu ženu udarao kolcem: Nisam je htio ubiti, već da je vaspitno urazumim

Sumnjao da je ona na Facebook postavila njegov profil sa slikama i njegovim izjavama sa intimnim sadržajem

Zadao joj najmanje 17 udaraca drvenom motkom. Ilustracija

Antenam.net

22.12.2018

Pred sudijom Osnovnog suda u Bijelom Polju Draganom Mrdakom jučer je nastavljeno suđenje Dženelu Alihodžiću (32) iz Novog Pazara, koji se tereti za nasilje u porodici.

Svjedoci Velibor Korać i Edis Ćorović su u gotovo istovjetnom iskazu opisali kritični događaj. Oni su ispričali da su vidjeli okrivljenog kako udara bespomoćnu ženu drvenim kolcem dužine oko metar. Kako su rekli, nakon što je pretukao ženu, kolac je stavio u prtljažnik vozila i udaljio se prema gradskoj kapeli u naselju Nikoljac. 

Alihodžić se tereti da je 29. oktobra, oko 7.20, na parkingu u blizini OŠ „Risto Ratković“ u bjelopoljskom naselju Nikoljac pretukao bivšu suprugu E. Z. Prema optužnici, zadao joj je najmanje 17 udaraca drvenom motkom usljed čega je zadobila teške povrede.

Okrivljeni je na prethodnom suđenju ispričao da je kritičnog dana došao u Bijelo Polje u namjeri da razgovara sa bivšom suprugom i da joj uzme telefon jer je sumnjao da je ona na Facebook postavila njegov profil sa slikama i njegovim izjavama sa intimnim sadržajem, što ga je, kako je rekao, diskreditiralo s obzirom na to da su u Novom Pazaru bili izbori, a on se nalazio na jednoj izbornoj listi.

Opisujući kritični događaj, ispričao je da je pokušao razgovarati sa bivšom suprugom i da ju je ošamario kad mu je rekla da je lažov.

- Pronašao sam drvenu motku u blizini i zahtijevao od nje da mi preda telefon. Kako to nije htjela uraditi, udario sam je preko leđa. 

- Nisam je htio ubiti, već da je vaspitno urazumim - rekao je optuženi.

E. Z. je ispričala da je njen bivši suprug permanento vršio nasilje nad njom i njenom porodicom i da je jedini način da se to okonča bio da se razvede od njega.

Suđenje će biti nastavljeno 24. januara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.