CRNA HRONIKA

U Zvorniku uhapšene dvije osobe zbog napada na policiju

MUP RS poziva građane da se suzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja

Policija osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja. Arhiv

Srna

24.12.2018

Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapsili su osobe inicijala B. R. iz Zvornika i D. L. iz Milića zbog sumnje da su počinile krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, obavljajući redovne poslove i zadatke, u subotu, 22. decembra, zaustavili i kontrolirali automobil Passat, kojim je upravljao B. R. iz Zvornika.

Nakon što je odbio da se podvrgne kontroli prisustva alkohola u organizmu, B. R. je napao policijske službenike i jednom od njih je nanio povrede koje su konstatirane u Domu zdravlja Zvornik. 

Istu noć, osoba inicijala D. L. odbila je legitimiranje na području Milića i fizički napala pripadnike Policijske stanice Milići, nanijevši im povrede. 

Policija nastavlja sa poduzimanjem mjera i radnji s ciljem kompletiranja i dokumentiranja ovih predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se suzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.