SAOPĆENJE

Granična policija uhapsila šest osoba, za jednom traga čak i Interpol

Za državljaninom Hrvatske raspisana potjernica zbog utaje

Uhapšena i dvojica državljana BiH. Ilustracija

Avaz.ba

27.12.2018

Službenici Granične policije BiH danas su na nekoliko graničnih prijelaza uhapsili šest osoba za kojima su tragali sudovi i policija, saopćeno je iz Granične policije.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje danas su uhapsili državljanina Hrvatske čiji su inicijali J. H. (34) jer je utvrđeno da je za ovom osobom Interpol Skoplje raspisao potjernicu zbog utaje.

- Ova osoba kontrolirana je pri ulasku u BiH, na graničnom prijelazu Ivanica i predata je službenicima Sudske policije BiH - navedeno je u saopćenju.

Službenici Jedinice granične policije Orašje predali su državljanina BiH čiji su inicijali S. L. (30) službenicima Policijske uprave Doboj koja je za njim raspisala potragu zbog razbojništva.

Ova osoba je kontrolirana na prijelazu Šamac, pri izlasku iz BiH.

- Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje službenici te jedinice uhapsili su i osobu A. A. (50) nakon što je utvrđeno da je za njom Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivotvorenja isprave. Uhapšeni je predat službenicima zvorničke Policijske uprave - navedeno je u saopćenju.

Službenici Jedinice granične policije Bosanski Brod danas su na graničnom prijelazu pri ulasku u BiH uhapsili dvojicu državljana BiH čiji su inicijali M. M. (26) i M. K. (31).

Za osobom M. M. je utvrđeno da je traži Općinski sud u Orašju zbog teške krađe, dok je za M. K. Policijska uprava Travnik raspisala potjernicu zbog krivičnog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Osoba M. M. će u toku dana biti predata nadležnom organu, a M. K. službenicima Policijske uprave Travnik.  

Službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili su državljanina Srbije M. S. (30) nakon što je utvrđeno da ga traži Osnovni sud u Bijeljini zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Ova osoba je kontrolirana na prijelazu Šepak, na izlasku iz BiH i predata je službenicima Sudske policije Bijeljina.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.