CRNA HRONIKA U 2018. zapaljeno šest vozila

U Trebinju uhapšen mladić koji je palio automobile policajaca i poreznika

Radi se o 18-godišnjem P. B.

P. M.

Vozila koja je zapalio P. B.

Foto: Avaz.ba


Službenici Policijske uprave Trebinje su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavili dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv P. B. (2000.) iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti. 

Na osnovu poduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji te prikupljenih dokaza, policijski službenici su identificirali osobu inicijala P. B., koja se sumnjiči da je dana 5. novembra 2018. godine oko 1 sat na putničkom vozilu marke BMW namjerno izazvalo požar.

Istim požarom su zahvaćeni i putničko vozilo Toyota i jedan prodajni objekt, čime je prouzrokovao materijalnu štetu od oko 50.000 KM.

U prethodnom periodu službenici PU Trebinje su protiv osobe inicijala P. B. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavili četiri izvještaja za počinjena krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Ova osoba zapalila je i automobile u vlasništvu dvojice policijskih službenika i dvojice radnika Poreske uprave Republike Srpske.

U Trebinju je u 2018. zapaljeno šest vozila.

Još nije rasvijetljena posljednja paljevina vozila policijskog službenika na Obali Luke Vukalovića.

Više o:

Trebinje Policija BMW
NA VRH

Podijeli članak na