AVAZ SAZNAJE

Bivši član benda “Seven Up” pijan prebio trojicu muškaraca

Karšić je bez ikakvog povoda i razloga fizički napao Muhameda Lelu u Aleji lipa i šakom mu slomio nos

Karšić napustio bend 1996. godine

Piše: Dž. BULBUL

28.12.2018

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nermina Karšića (45), bivšeg člana nekadašnjeg popularnog sarajevskog benda “Seven Up”.

Prijavili tuču

Prema navodima iz optužnice, Karšić se pijan 14. novembra u 20.20 sati u Aleji lipa na području Novog Sarajeva posvađao i naguravao s Ahmedom Kozićem i Goranom Popovićem zvanim Maxi. Potom je bez ikakvog povoda i razloga fizički napao Muhameda Lelu. Šakom mu je slomio nos. Povrijeđeni Lelo pao je na asfalt.

Faksimil optužnice Tužilaštva KS protiv Karšića

Sve trojica su ga prijavila policiji, koja je uhapsila Karšića, a Općinski sud ga je, na prijedlog Tužilaštva KS, pritvorio. Njegovu odbranu preuzeo je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

- Rijetkost je da trojica prijave jednog za tuču koju su započeli - kratko nam je kazao Mehmedbašić.

Počeci karijere

Bend “Seven Up” osnovan je 1993. godine u ratnom Sarajevu na osnovu ideje tadašnjih tinejdžera Gordana Radića Gogija, Elvira Hadžijamakovića Lile, Zoltana Milića Zolija, Eldina Nizama Dine i Eldina Oprašića. “Seven Up” je 1995. izdao svoj prvi album “Noćne ptice”. Proglašen je albumom godine. Krajem 1996. grupu je napustio Nermin Karšić, a došao je tada 15-godišnji Fuad Backović Deen. Karšiću je produžen pritvor i može trajati do 14. februara iduće godine. Ranije je osuđivan za različita krivična djela. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.