CRNA GORA

Podgorica: Nađena eksplozivna naprava od 1,5 kg, uhapšena Anja Pajović

Na više kontroliranih lokacija pronađeni su tragovi narkotika, manja količina heroina, vaga za precizno mjerenje kao i detonirajuća kapisla

Uhapšena A.P. zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija. Ilustracija

Vijesti.me

28.12.2018

Podgorička policija uhapsila je Anju Pajović (25) kod koje je pronađena improvizirana eksplozivna naprava teška 1,5 kg sa detonirajućom kapislom. 

Policija je izvršila pretres jednog stana u Podgorici, kao i tri porodične kuće i dva vozila iz Danilovgrada koja koriste Anja Pajović, Vuk Pajović i Božidar Zekić. 

Iz uprave policije su potvrdili da su pronašli i oduzeli sredstva koja su bila namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela. 

Na više kontroliranih lokacija pronađeni su tragovi narkotika, manja količina heroina, vaga za precizno mjerenje, kao i improvizovana eksplozivna naprava koja se nalazila u PVC kesi sastavljena od praškaste materije nalik na privredni eksploziv, težine od oko 1,5 kg, a koja je bila u zelenoj plastičnoj flaši sa detonirajućom kapislom za koju je pričvršćen sporogoreći fitilj dužine oko 80 cm.

Navedena improvizovana eksplozivna naprava demontirana je od strane službenika Grupe za ATP Uprave policije na licu mjesta i izuzeta je radi vršenja vještačenja u forenzičkom centru.

Također, u sklopu navedenih pretresa vozila, objekata i osoba, izuzeto je više mobilnih telefona i tablet uređaja i mobilni telefon sa inostranom SIM karticom namijenjen za vršenje enkriptovanih komunikacija, a koji će u cilju rasvjetljavanja gore navedenog krivičnog djela biti upućeni na odgovarajuća vještačenja. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici. 

- U službene prostorije CB Podgorica dovedeno je više osoba i u toku je dalja kriminalistička obrada - saopćeno je iz uprave policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.