MEĐAŠI

Zapaljena imovina advokata Duška Tomića, on poručio: "Jači sam nego ikad"

Istakao da vatrogasci nisu pravovremeno reagirali

Sumnja na građevinsku mafiju. Avaz.ba

Avaz.ba

30.12.2018

Poznatom advokatu Dušku Tomiću su u mjestu Međaši kod Bijeljine zapaljeni automobil, garaža i pomoćni objekti oko kuće, saznaje Avaz.ba. 

Kako nam je potvrđeno iz Vatrogasne jedinice, požar je buknuo jutros u 4.29 sati, a na teren su poslani dva vozila i šestorica vatrogasaca.

Za sada nije poznato ko je podmetnuo požar kod doma advokata.

Kontaktirali smo i Tomića, koji je i dalje bio u šoku nakon jutrošnjeg dešavanja, no poručio je da će biti jači nego do sada. 

- Ako sam ikada i sumnjao u svoj rad, sada to više ne radim jer ovim mi je potvrđeno da sam na pravom putu. Sve je izgorjelo - objekti, mašine, automobil. U kući su bili unučad, djeca, koja su šokirana i uplašena - kazao je Duško Tomić u razgovoru za Avaz.ba.

Rekao je da su i komšije čule kako bježe oni koji su zapalili njegovu imovinu, ali istakao da vatrogasci nisu pravovremeno reagirali.

- Trebalo im je 20 minuta da odmotaju opremu i počnu gasiti požar, a do tada je sve izgorjelo - istakao je Tomić.

On je podsjetio da ovo nije prvi put da mu pale imovinu te da su ga, kako nam je rekao, dva puta do sada pokušali ubiti. Prema njegovim riječima, iza jutrošnje paljevine stoji građevinska mafija jer je otkrio jedan veliki zločin.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.