CRNA HRONIKA Na licu mjesta su brojne policijske ekipe koje vrše uviđaj

Stravična nesreća u Zenici, poginule dvije osobe

Nezvanično saznajemo da se radi o muškarcu i ženi koji su u trenutku nesreće navodno prelazili put M-17

D. PAŠALIĆ
31.12.2018 20:08

Teška saobraćajna nesreća na M-17

Foto: B. Mahmić

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u 19.25 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Klopče kod Zenice u kojoj su poginule dvije osobe, saznaje Avaz.ba.

Ovu informaciju potvrdili su nam u MUP-u ZDK, kazavši da je kompletan saobraćaj na putu M-17 potpuno blokiran.

Više informacija o ovoj stravičnoj nesreći nemaju. 

Kako nezvanično saznaje Avaz.ba od očevidaca, riječ je o muškarci i ženi koji su u trenutku nesreće navodno prelazili put M-17.

Na licu mjesta su brojne policijske ekipe koje vrše uviđaj, a čeka se i izlazak dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK koji će rukovoditi uviđajem.

Ekipa "Avaza" neposredno nakon ove stravične nesreće bila je na licu mjesta, gdje smo zatekli brojne policijske patrole, pokrivena tijela stradalih te brojne mještane koji su bili šokirani ovom tragedijom. 

Kako nam je rekao radnik prodavnice koja se nalazi kraj magistralnog puta M-17, čuo je jak udarac, nakon čega je istrčao iz prodavnice i ugledao dva nepomična tijela. 

- Od šoka koji je uslijedio nisam mogao dobro ni vidjeti šta se dešavalo. Uskoro su se pojavile ekipe Hitne pomoći i brojni mještani su istračali iz kuća - rekao nam je ovaj radnik.

I dok u policiji još ne mogu dati nikakve detalje o ovoj tragediji, za sada se pretpostavlja da su poginuli prelazili cestu u trenutku nesreće, a da su u nesreći učestvovala dva vozila Golf i Renault. 

Još nisu poznati identiteti stradalih, kao ni je li Golf ili Renault pokupio pješake.

Saobraćaj se zbog ove nesreće odvija alternativnim putevima. 

  • Foto: (B. Mahmić)
NA VRH