CRNA HRONIKA

Pronađen zapaljen Golf na području Istočnog Novog Sarajeva

U okviru istrage do sada priveden veći broj osoba koje bi se mogla dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela

U toku kriminalistička obrada većeg broja osoba. Ilustracija

Srna

2.1.2019

U toku je kriminalistička obrada većeg broja do sada privedenih osoba u okviru istrage o ubistvu Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu, a na području Istočnog Novog Sarajeva pronađen je zapaljen automobil Golf 5, koji se dovodi u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopćeno je da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom republičkog javnog tužioca, završili uviđaj na mjestu gdje je sinoć u Istočnom Sarajevu nepoznata osoba izvršila krivično djelo teško ubistvo.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS su, u saradnji s Policijskom upravom Istočno Sarajevo, u okviru istrage do sada priveli veći broj osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nepoznata osoba sinoć je u 23.05 sati u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu upotrebom vatrenog oružja nanijela teže povrede 30-godišnjem M. O., koji je prevezen u Bolnicu "Srbija", gdje je nedugo zatim preminuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.