CRNA HRONIKA

Likvidacija u Italiji: Otac žrtve pedofila naručio da ga ubiju?

Obojicu uhapšenih ovih dana očekuje ispitivanje

Mataraco: Ubijen prošle godine u julu. Twitter

24sata.hr

3.1.2019

Đuzepe Mataraco (Giuseppe Matarazzo, 45) ubijen je u julu prošle godine u italijanskom gradu Frasu Telesinu, nedaleko od Napulja. 

Nešto prije toga izašao je iz zatvora u kojem je proveo 11 godina zbog seksualnog zlostavljanja dvije tinejdžerice od kojih se jedna nedugo potom i ubila tako što se objesila o drvo. Policija sada istražuje je li ubistvo Mataraca naručio njen otac.




Facebook

Ubica je iz jurećeg automobila u pedofila ispalio pet hitaca. Policija je u petak uhapsila Đenerosoa Nastama (Generoso, 30) i Đuzepea Masara (Giuseppe Massaro, 55), za koje se vjeruje da su vozili automobil. Pod istragom je i otac zlostavljane 15-godišnjakinje, ali još nije uhapšen. 

Državni tužilac Aldo Polikastro (Policastro) smatra da je ubistvo Mataraca, vjerovatno, naručeno iz osvete te kako su hapšenja prošlog petka tek prvi korak u istrazi slučaja. 

Polikastro tvrdi i da nisu otkrili povezanost između uhapšenih i oca žrtve. Vjeruje da je komunikaciju obavljao posrednik. Iako policija smatra da je Masaro nabavio Magnum za ubistvo, misle da on nije povukao okidač, zbog čega su i dalje u lovu na ubicu.

Sudeći prema porukama koje je slao s mobitela, Masaro je imao namjeru nabaviti lažne dokumente i pobjeći iz Italije, piše "Daily Mail".

Obojicu uhapšenih ovih dana očekuje ispitivanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.