SANSKI MOST

Namjerno zapalili kamione, šteta oko 150.000 KM

Krivično djelo okvalificirano kao izazivanje opće opasnosti

U noći između utorka i srijede. Nezavisne novine

Nezavisne novine

3.1.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK tragaju za nepoznatim osobama koje su osumnjičene za podmetanje požara pod kamione u vlasništvu firme "Tatarević" iz Sanskog Mosta, pri čemu su u potpunosti uništena dva teretna vozila.

Ova paljevina se dogodila u noći između utorka i srijede na području sela Naprelje, gdje su kamioni u tom trenutku bili parkirani. 

O požaru je Vatrogasnu jedinicu u Sanskom Mostu obavijestio vozač kamiona, ali su vozila praktično izgorjela dok su vatrogasci došli na lice mjesta.

Prema riječima portparola MUP-a USK Snežane Galić, policija je obaviještena o ovom događaju te su na licu mjesta obavljene potrebne uviđajne radnje. 

- Na mjesto događaja izašao je inspektor za požare i utvrđeno je da se radi o požaru koji je podmetnut ispod prednjeg desnog točka kamiona MAN. Vatra se potom proširila i na susjedni kamion Volvo, koji je bio parkiran u neposrednoj blizini - istakla je Galić za "Nezavisne".

Ona je dodala da je ovo krivično djelo okvalificirano kao izazivanje opće opasnosti, a policija traga za počiniocima. 

Velid Tatarević, vlasnik ove firme, rekao je da mu je nanesena direktna materijalna šteta, koju je procijenio na oko 150.000 maraka, i da je spriječen da obavlja svoju djelatnost. Istakao je da ne zna šta bi mogli biti motivi ovog požara i dodao da ima povjerenje u istražne organe koji rade na ovom slučaju.

Inače, firma "Tatarević" se bavi prijevozničkom djelatnošću i iskorištavanjem kamena, s obzirom na to da su vlasnici koncesije na obližnjem kamenolomu u selu Miljevci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.