KRIMINAL Okružno javno tužilaštvo Banja Luka

Marku Čoliću produžen pritvor za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Osim Čolića, optužen je Nedeljko Dukić, koji se nalazi u bijegu, a za njim je raspisana potjernica

Srna
03.01.2019 20:29

Čolić: Osumnjičen za pokušaj ubistva novinara BN TV

Foto: Arhiv

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka danas je produžilo pritvor Marku Čoliću, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Iz Okružnog suda u Banjoj Luci saopćeno je da je produžen pritvor osobi čiji su inicijali M. Č. zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

- Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru - navode iz ovog suda.

U saopćenju se navodi i da se pritvor produžava zbog pritvorskog osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Pritvor za osumnjičenog određen je rješenjem sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci od 11. septembra, a produžen 4. oktobra te rješenjem Vrhovnog suda Republike Srpske od 6. decembra.

Osim Čolića, optužen je Nedeljko Dukić, koji se nalazi u bijegu, a za njim je raspisana potjernica.

Prema navodima optužnice, oni su pretukli Kovačevića 26. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo. Nanijeli su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

NA VRH