KRIMINAL

Marku Čoliću produžen pritvor za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Osim Čolića, optužen je Nedeljko Dukić, koji se nalazi u bijegu, a za njim je raspisana potjernica

Čolić: Osumnjičen za pokušaj ubistva novinara BN TV. Arhiv

Srna

3.1.2019

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka danas je produžilo pritvor Marku Čoliću, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Iz Okružnog suda u Banjoj Luci saopćeno je da je produžen pritvor osobi čiji su inicijali M. Č. zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

- Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru - navode iz ovog suda.

U saopćenju se navodi i da se pritvor produžava zbog pritvorskog osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Pritvor za osumnjičenog određen je rješenjem sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci od 11. septembra, a produžen 4. oktobra te rješenjem Vrhovnog suda Republike Srpske od 6. decembra.

Osim Čolića, optužen je Nedeljko Dukić, koji se nalazi u bijegu, a za njim je raspisana potjernica.

Prema navodima optužnice, oni su pretukli Kovačevića 26. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo. Nanijeli su mu povrede glave metalnim šipkama, zbog čega je bio hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.