BERANE Saopćeno iz Uprave policije Crne Gore

Bombom krenuo u obračun sa ženinom porodicom

Nadležni državni tužilac je to kvalificirao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Srna

Policija Crne Gore uhapsila je osobu čiji su inicijali D.T.

Foto: Ilustracija


Policija Crne Gore uhapsila je osobu inicijala D.T. (47) iz Berana zbog sumnje da sa sobom nosi bombe u namjeri da se obračuna sa ženinom porodicom u Plavu, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policajci su, postupajući po prijavi, organizirali potragu i pronašli na području Andrijevice vozilo kojim je on upravljao i koje su pregledali.

- Kod D. T.  je pronađena kapisla – upaljač od bombe, dok je u vozilu nađena torbica u kojoj se nalazila bomba M75 bez inicijalne kapisle. On je uhapšen i od njega su oduzete bomba i kapisla - navedeno je u saopćenju.

Nadležni državni tužilac je to kvalificirao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pa je T. D. zadržan u policijskim prostorijama i bit će, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Beranama.

Službenici Uprave policije Berane danas su na jednoj lokaciji na području Petnjice, pretragom terena, pronašli i 43,5 komada eksploziva, težine 8,7 kilograma, koji je bio sakriven, odnosno zakopan u improviziranom bunkeru.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje u ovom predmetu u koordinaciji sa Tužilaštvom - navodi se u saopćenju.  

NA VRH

Podijeli članak na