BERANE

Bombom krenuo u obračun sa ženinom porodicom

Nadležni državni tužilac je to kvalificirao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Policija Crne Gore uhapsila je osobu čiji su inicijali D.T.. Ilustracija

Srna

4.1.2019

Policija Crne Gore uhapsila je osobu inicijala D.T. (47) iz Berana zbog sumnje da sa sobom nosi bombe u namjeri da se obračuna sa ženinom porodicom u Plavu, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policajci su, postupajući po prijavi, organizirali potragu i pronašli na području Andrijevice vozilo kojim je on upravljao i koje su pregledali.

- Kod D. T.  je pronađena kapisla – upaljač od bombe, dok je u vozilu nađena torbica u kojoj se nalazila bomba M75 bez inicijalne kapisle. On je uhapšen i od njega su oduzete bomba i kapisla - navedeno je u saopćenju.

Nadležni državni tužilac je to kvalificirao kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pa je T. D. zadržan u policijskim prostorijama i bit će, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Beranama.

Službenici Uprave policije Berane danas su na jednoj lokaciji na području Petnjice, pretragom terena, pronašli i 43,5 komada eksploziva, težine 8,7 kilograma, koji je bio sakriven, odnosno zakopan u improviziranom bunkeru.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje u ovom predmetu u koordinaciji sa Tužilaštvom - navodi se u saopćenju.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.