NOVI PAZAR

Sandžaklija zapalio stan da izbjegne hapšenje, kad je policija došla, polio se benzinom

Komšije ističu da je S.A. bio u sukobu sa zakonom i da se ponašao čudno

Vijesti.me

4.1.2019

Policija u Novom Pazaru uhapsila je S.A. iz ovog grada zbog sumnje da je u noći između 1. i 2. januara podmetnuo požar u svom stanu.

Kako se sumnja, on je to uradio da bi izbjegao hapšenje. Ovim nepromišljenim i bezobzirnim činom S.A. je ugrozio živote i imovinu stanara cijele zgrade u kojoj je stanovao.

Prema nezvaničnim informacijama, u 22.30 policija je došla da privede S.A. zbog nekih ranijih prekršaja, ali je on dugo odbijao da otvori vrata svog stana. Pripadnici MUP su na kraju morali provaliti unutra, a on je tada zaprijetio da se živ neće predati i da će izvršiti samoubistvo. Prijetio je i da će se raznijeti eksplozivom.

Odmah potom polio se benzinom i pokušao da se spali. Policajci su ga spasli, ali je požar buknuo, zahvatio cijeli stan i proširio se na druge dijelove zgrade. Od silnog dima, ozbiljno je bio ugrožen život bebe koja je spavala u susjednom stanu.

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, kojima su puno pomogli stanari i okupljeni građani, beba je evakuirana i prebačena u novopazarsku bolnicu gdje su ljekari reanimacijom uspjeli da joj spasu život. Požar je lokaliziran, a pričinjena materijalna šteta je velika. 

Komšije ističu da je S.A. bio u sukobu sa zakonom i da se ponašao čudno. Ipak, niko od njih nije sumnjao da će podmetnuti požar i sve ih životno ugroziti. On je prošao sa lakšim povredama i kad se bude potpuno oporavio bit će saslušan i predat nadležnim pravosudnim organima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.