VRHOVNI SUD FBIH

Mariju Mrnjavcu sedam godina i četiri mjeseca zatvora

Pomagač Medin Koso, koji je bio osuđen na godinu zatvora, sada je oslobođen optužbi, dok je drugi pomagač Sadin Dobratići ranije sporazumno priznao krivicu

Inspektori na uviđaju u Otesu

Piše: Dž. BULBUL

6.1.2019


Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda Sarajevo prema kojoj je Mario Mrnjavac (24) osuđen na sedam godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubistva Anesa Mešića (38) u Sarajevu.

Hitac u stomak

Njegovov pomagač Medin Koso, koji je bio osuđen na godinu zatvora, sada je oslobođen optužbi, dok je drugi pomagač Sadin Dobratići ranije sporazumno priznao krivicu, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić, koji je zastupao Mrnjavca i Dobratićija.

Zločin se dogodio 22. maja 2017. godine u kafiću “Tango” na Trgu Oteškog bataljona. Mešić je ubijen jednim hicem u stomak.

 Bacio pištolj

- Mrnjavac je bio u društvu sa Medinom Kosom i Seadom Beganovićem kad je došlo do svađe između Mrnjavca i Anesa Mešića. Ubijeni je sjedio sam u kafiću. Nakon prepirke, krenuo je prema Mrnjavcu, koji je ispalio jedan hitac u predjelu Mešićevog abdomena. Mrnjavac je dao pištolj Seadu Beganoviću da ga baci – navodi se u optužnici.


Optuženi Mrnjavac i advokat Mehmedbašić u sudnici Kantonalnog suda

Optuženi su se krili na nekoliko lokacija, a uhvaćeni su u Vogošći, gdje ih je u svojoj porodičnoj kući sklonio Sadin Dobratići. Mrnjavac i Koso ranije su osuđivani za druga krivična djela.

Dugovanja i dilanja

Po Otesu su neposredno nakon zločina kružile priče kako su Mešić i Mrnjavac odranije imali neraščišćene račune, ali su ipak bili prijatelji. Poslije ubistva mogle su se čuti i priče u vezi s dugovanjem novca te dilanjem spida i marihuane.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.