STRAVIČNO

Uznemirujući snimak likvidacije na Banovom Brdu: Vidi se lice ubice, tablice auta iz kojeg je izašao te hladnokrvno ubio Nenada

Ono što je veoma značajno za daljnju istragu jeste što je vozilo iz kojeg je izašao ubica imalo otkrivene tablice

Telegraf.rs

5.1.2019

Nenad M. (38), zet izvjesnog Aleksandra Šarca, koji je član kriminalne bande "Pink Panter", ubijen je u današnjoj sačekuši na Banovom Brdu, a, najvjerovatnije, radi se o grešci mafijaškog klana koji već neko vrijeme želi ubiti Aleksandra.

Video koji je objavio "Kurir", a koji je, najvjerovatnije, sa sigurnosne kamere kuće, veoma je uznemirujući.

Naime, na početku "Kurirovog" snimka vidi se Nenad, koji je izašao sa dječijim kolicima kako bi ih spakirao u gepek. On stoji pored svog auta, a potom otključava gepek.

Nakon petnaestak sekundi, nekoliko metara dalje od Nenadovog automobila, zaustavlja se bijelo vozilo. Ono što je veoma značajno za daljnju istragu jeste što je vozilo iz kojeg je izašao ubica imalo otkrivene tablice.

Muškarac u bijeloj jakni, bez ikakve maske ili fantomke, izlazi iz automobila i s torbom u ruci prilazi meti, misleći da je prava osoba u pitanju.

Taj detalj još jednom sugerira da bi pronalazak napadača u kratkom roku bio moguć s obzirom na to da su svi bitni elementi napada transparentni.

Ubica u bijeloj jakni vadi pištolj i ispaljuje nekoliko hitaca u Nenada, koji prvo stoji, a potom pada na beton.

Pri odlasku muškarac iz pištolja izbacuje još metaka u nepomično tijelo, sjeda u auto kao suvozač i odlazi.

Za sada svi navodi govore da je riječ o pogrešnoj likvidaciji, odnosno da je Nenad bio žrtva kriminalnih konflikata svog šuraka, ali policija radi na utvrđivanju prvobitnih informacija.

Dva značajna detalja na ovom "Kurirovom" snimku umnogome mogu pomoći organima vlasti da uhvate ubicu jer su i registarske tablice i lice vrlo transparentni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.