VIDEO

Otkriven identitet ubice s Banovog Brda: Opsežna potraga širom Srbije

Motiv likvidacije još nepoznat, ali se špekulira da se dovodi u vezu s neraščišćenim računima pripadnika međunarodne bande "Pink Panter"

Telegraf.rs

6.1.2019

Pripadnici MUP-a Republike Srbije identificirali su muškarca koji je jučer na Banovom Brdu hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića, saznaje "Telegraf".

Riječ je o Subotičaninu Der Čabi (38), za kojim je u toku opsežna potraga širom Srbije.

Podsjećamo, trenutak kada Čaba puca u Markovića ispred njegove kuće zabilježile su i nadzorne kamere iz doma žrtve.

Širom Srbije trenutno su blokade i detaljne provjere, naročito duž graničnih prijelaza.

Policijski službenici vrše pretrese i racije na svim mjestima na kojima se sumnja da bi osumnjičeni mogao biti.

Motiv likvidacije još je nepoznat, ali se špekulira da se dovodi u vezu s neraščišćenim računima Markovićevog šuraka Aleksandra S., inače pripadnika međunarodne bande "Pink Panter".

Čaba je zajedno s Markom Gojčevićem iz Bara 20. septembra 2017. godine bio uhapšen na području općine Novo Sarajevo. Kod njih su tada bili pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Prema pisanju medija, prilikom saslušanja u MUP-u KS oni su tada priznali da su u Sarajevo došli da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga su trebali likvidirati.

Baranin Marko Gojčević poznata je osoba u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva kriminalca Edmonda Mustafe.

Prema informacijama medija, Gojčević je blizak Jovanu Klisiću, kriminalcu koji je bio član kriminalne skupine Baranina Armina Mušeta Osmanagića, koji je ubijen u septembru 2014.

Policijski organi u Crnoj Gori tada su sumnjali da su Osmanagića ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH. U vezu s njegovim ubistvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred svojim kućnim pragom u Mostaru ubijen u oktobru 2015. Cicmilove ubice i dalje nisu pronađene.

Der Čaba poznat je u javnosti kao plaćeni ubica. On je 2004. priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Ubistvu je, prema pisanju srbijanskih medija, prethodio sukob oko utjecaja na novosadskom narko-tržištu.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.