OTKRIVAMO

Pekar u kući zatekao suprugu s autolimarom pa mu presudio

Kemal T. i nevjerna supruga Amela M. skovali plan da sve insceniraju i prikažu da je riječ o samoubistvu

Policija i jučer bila ispred kuće u kojoj se dogodio zločin

A. KAPO

7.1.2019

Pekar Kemal T. prekjučer je iz vatrenog oružja ubio komšiju i autolimara zvanog Braco nakon što ga je zatekao sa svojom suprugom Amelom M. u kući u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži.

Kupio pivo

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su komšije prekjučer oko 17 sati čule najmanje 15 hitaca te da su isprva mislile da je riječ o šenlučenju ili petardama, što nije neobično za ovo doba godine, kad se proslavljaju brojni praznici. Tada je Kemal T., zapravo, presudio Braci, koji je, kako nam je na mjestu događaja ispričalo više komšija, bio u ljubavnoj vezi s Amelom M., što su vješto krili sve do kobnog susreta.

- Kemo (Kemal T., op. a) obično je radio navečer i tada ga nije bilo kod kuće. Zašto se vratio, to niko ne zna, ali ih je zatekao i uradio to što je uradio – kaže nam komšija bračnog para.

Interesantno je da je Braco, iako ne pije, neposredno prije zločina svratio o lokalnu trgovinu i kupio tri piva te cigarete, nakon čega se, najvjerovatnije, uputio ka ljubavnici. Kemal T., shvativši šta je uradio, skovao je pakleni plan te je supruzi rekao da sve insceniraju kao da je riječ o samoubistvu.

Zločin koji se dogodio oko 17 sati, prijavili su nekoliko sati poslije. Naš izvor nam kaže da je vještaku medicinske struke upravo protok vremena pokazao da je smrt nastupila ranije, nakon čega se klupko počelo odmotavati. Detalji svirepog zločina šokirali su i najiskusnije istražitelje.

- Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi neko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj ko hoće da digne ruku na sebe, u 99 posto slučajeva presudi jednim hicem, a ovdje je ispaljeno mnogo više – pojašnjava naš izvor.

Prema nepotvrđenim informacijama, tijelo ubijenog pronađeno je u hodniku kod vrata, što upućuje na to da se nesretni Braco pokušao spasiti bijegom, ali nije uspio.

Sve priznali

Suočeni s brojnim dokazima, supružnici su se slomili te sve priznali. Prema našim informacijama, suprug se tereti za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja, a supruga za prikrivanje zločina. U toku jučerašnjeg dana obavljen je i pretres kuće, kojem je prisustvovala Amela M. Tom prilikom, kako saznajemo, pronađeni su automatska puška i pištolj. Iz kojeg je vatrenog oružja usmrćen Braco, pokazat će istraga i vještačenje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer se nisu oglasili o ovom slučaju.

Kuća sina ubijenog, u kojoj je popravljao vozila

Vrijedan čovjek

Na mjestu događaja saznajemo da je Braco sa suprugom živio u takozvanim socijalnim zgradama nedaleko od mjesta zločina, dok mu sin sa snahom i djecom te kćerka žive u kući prekoputa Kemala T. Svi su, osim maloljetne djece njegovog sina, gluhonijemi tako da nismo mogli razgovarati s njima. S druge strane, i supružnici Amela M. i Kemal T. imaju dvoje maloljetne djece.

- Eto, uništene su dvije porodice. Šta će ta djeca bez roditelja, koji su sada u zatvoru? Šta će Bracin sin i djeca, koje je izdržavao ovaj vrijedni čovjek? Tuga velika i, eto, zbog gluposti čovjek je ostao bez glave – zaključio je naš sagovornik.

Vrstan majstor

Za ubijenog Bracu svi imaju samo riječi hvale. Komšije su nam ispričale da je riječ o gluhonijemoj osobi koja ne bi ni mrava zgazila te da je bio vrstan autolimar. Vlasnici vozila jučer su s nevjericom dolazili po svoja vozila, ne vjerujući da ga više nema.

- Niko ga nije doživljavao kao nekog velikog ljubavnika – kaže nam jedan komšija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.