TUZLA Spasila svoju kćerku

Adeli Jaganjac koja je razotkrila pedofila iz Fojnice prijećeno smrću: Zaklat ću te ako objaviš moje poruke

Muškarac koji koristi profil na Facebooku pod imenom Ž. M. 6. januara prijetio joj na Messengeru, a potom i na Instagramu

Dž. BULBUL
08.01.2019 20:04

MUP TK: Jaganjac ponovo dala izjavu

Tuzlanka Adela Jaganjac, koja je nedavno razotkrila pedofila A. Š. iz Fojnice i spasila svoju 13-godišnju kćerku A. J., učenicu osmog razreda, dobila je prijetnje smrću.

Prijavila policiji

Muškarac koji koristi profil na Facebooku pod imenom Ž.M. 6. januara prijetio joj je na Messengeru, a potom i na Instagramu. Napisao je da će doći u Tuzlu i zaklati je te da je na uvjetnoj kazni i da ne mari ako je prekrši. Jaganjac je isti dan otišla u MUP-a Tuzlanskog kantona i prijavila sve policiji. Inspektorima je proslijedila poruke i dala izjavu.

- Otkad sam pedofila A. Š. prijavila policiji, proživljavam pakao. Nakon što sam javno objavila poruke koje je slao mojoj kćerki bilo je svakakvih komentara, ali ovo je sad ozbiljno i bojim se. Mislim da nije u pitanju lažni profil. Nisam mogla više izdržati, nemam snage, morala sam opet ići u policiju - rekla nam je Jaganjac.

  • Jaganjac: Živi u strahu
    Jaganjac: Živi u strahu

Muškarac ju je prvo uznemiravao na Messengeru, a kada ga je blokirala, nastavio je na Instagramu. Tražio je da mu pošalje eksplicitne fotografije i da se sastanu u Tuzli.

Posjete psihijatru

Iako je sve vrijeme odbijala i govorila mu da je ostavi na miru, manijak nije posustajao, prijeteći da će je ubiti ako javno objavi poruke i fotografiju, kao što je to učinila s pedofilom iz Fojnice. Čak mu je njen suprug poslao poruku, ali ju je nastavio uznemiravati.

  • Prijetnje koje je dobila Jaganjac
    Prijetnje koje je dobila Jaganjac

- Nema riječi kojim bih opisala kako mi je. Idem kod neuropsihijatra, jer gubim snagu. Strahujem za svoj i život svoje djece. Da nemam automobil, ne bih smjela otići ni do prodavnice. Imam osjećaj da će me neko uhvatiti, izbosti... Napisao mi je da bi me zaklao da je na mjestu onog manijaka iz Fojnice - govorila je Jaganjac.

NA VRH