SARAJEVO

Mlađa žena pobjegla razbojniku koji je preko lica imao Željin šal

Na lice mjesta došle su i policijske patrole te prema opisu koji su dobili tragaju za razbojnikom koji je pobjegao prema ASA Banci

A.Aljimi

8.1.2019

U sarajevskom naselju Alipašino Polje u ulici Trg međunarodnog prijateljstva po ko zna koji put opljačkana je prodavnica Amko komerc. 

U prodavnicu je upao razbojnik koji je preko lica imao Željin šal, a na glavi je imao pletenu kapu i jaknu maslinaste boje. Prema opisu očevidaca mršavije je tjelesne građe, svjetlije puti i visok oko 1.80 centimetara.

U momentu pljačke u prodavnici su se nalazile dvije mlađe radnice te jedna mušterija. Razbojnik je upao i vikao "dajte pare". 

Ženu koja je bila u prodavnici kao mušterija pljačkaš je zatvorio u magacin. Dodatna drama izbila je kada je u prodavnicu ušla mlađa žena te je razbojniku prišla s leđa. On je pištolj sive boje stavio na pult, a radnica je novac vadila iz kase. Kada je žena vidjela da je u toku pljačka krenula je bježati iz prodavnice, a razbojnik je uperio pištolj u nju.

Na svu sreću uspjela mu je pobjeći u obližnju kafanu te je isprepadana kazala da je u toku pljačka prodavnice. Trojica muškaraca iz ovog ugostiteljskog objekta istrčala su i krenula prema prodavnici, no pljačkaš je već pobjegao. 

Na lice mjesta došle su i policijske patrole te prema opisu koji su dobili tragaju za razbojnikom koji je pobjegao prema ASA Banci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.