ISTRAGA

Kemalu Trnčiću određen jednomjesečni pritvor: Niko ne zna gdje je supruga osumnjičenog

Kemalu Trnčiću određen pritvor

Piše: A. KAPO

9.1.2019

Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja.

Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija i autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva.

Ljubavna veza

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni naše lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Poslije zločina nekoliko komšija nam je kazalo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo zločinom. Supružnici su potom inscenirali da je riječ o samoubistvu. Kako saznajemo, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke. Naša ekipa bila je jučer u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, gdje se sve odigralo, ali niko nam nije otvarao vrata.

Vrata kuće u kojoj je živio osumnjičeni s porodicom

Pasoš Srbije

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. Komšije su nam u neformalnom razgovoru kazale da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu nam mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.

Mermin Kovačević Braco

Danas dženaza

I u kući Admira Kovačevića, sina Mermina Kovačevića, u sklopu koje je imao radionicu, a koja se nalazi prekoputa kuće Kemala Trnčića, jučer, također, nismo nikog zatekli. Iza tragično preminulog ostala je i kćerka Admira, supruga Hidajeta te sestre Mermina i Mediha. Dženaza će se obaviti danas na gradskom mezarju Vlakovo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.