OTKRIVAMO Bio uzor djeci u sarajevskom naselju Boljakov Potok

Policija zaplijenila tonu i po droge u Limi: Ko je Sarajlija uhapšen u Peruu

Diplomirani kriminalista, bokserski prvak BiH...

Dž. Bl. - N.D.

Šikalo: Boks mu je velika strast


Kažu da je bio uzor djeci u sarajevskom naselju Boljakov Potok. Prijatan i uvijek spreman našaliti se s mališanima. Smail Šikalo bio je mladić posvećen sportu i niko nije imao ružnu riječ za njega u naselju u kojem se sve o svakome zna.

Dosta uspjeha

Nije bio incidentna osoba, bavio se sportom i studirao. Boks mu je bio velika strast. Kao član Bokserskog kluba Novi Grad u mlađim kategorijama nagovještavao je da može doći do kvalitetne karijere. Uspio je dva puta biti bokserski prvak BiH u kadetskoj, a isto to je ponovio i u juniorskoj konkurenciji.

Kao senior je s dosta uspjeha nastupao na revijama u olimpijskom boksu. U naselju ga znaju i s lokalnog igrališta, na kojem je skoro svakodnevno trenirao.

Zanimljivo je da je Šikalo akademski obrazovan. Ima diplomu Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, koju je stekao u septembru 2015. godine.

Jučer je objavljeno da je Šikalo u Peruu uhapšen zbog povezanosti s kriminalnom grupom. Zaplijenjena je tona i po kokaina. Kako je takva osoba stigla do Perua i hapšenja zbog povezanosti s dilanjem velikih količina kokaina, nije poznato, ali postoji još jedan indikativan podatak. David Cufaj s Kosova proveo je djetinjstvo, a kasnije i živio u Sarajevu, bio je prijatelj i klupski kolega Šikala u BK Novi Grad.

  • Sarajevo: Kuća u kojoj je Šikalo živio

    Sarajevo: Kuća u kojoj je Šikalo živio


Cufaj je tačno prije dvije godine uhapšen u Peruu u spektakularnoj policijskoj akciji dok je spremao isporuku dvije tone kokaina za evropsko tržište. Cufaj je bio jedna od najvažnijih osoba u narkoklanu koji je drogu iz Latinske Amerike distribuirao u Evropu.

Sličan scenarij

On je s petoricom Peruanaca kokain sakriven u paketima špargli pokušao prebaciti u Amsterdam. Vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjena je tada na čak četiri miliona američkih dolara. Cufaj se prije nekoliko godina prestao baviti boksom te se odselio u Holandiju. Povreda ga je primorala da se udalji od ringa. Kontakti koje je imao izvan Srbije pomogli su mu da sklopi partnerstva s peruanskim dilerima

  • Cufaj uhvaćen u spektakularnoj policijskoj akciji

    Cufaj uhvaćen u spektakularnoj policijskoj akciji


Samo nestao

Kako kažu u Boljakovom Potoku, Šikalo je prije nekoliko mjeseci samo nestao iz naselja. Većini je vijest o hapšenju veliko iznenađenje, s obzirom na to da nije bio problematična osoba.

Otac: Dijete je otišlo u bijeli svijet

Naša ekipa uspjela je pronaći porodicu uhapšenog Smaila Šikala u Sarajevu. Žive u istoimenoj ulici u naselju Boljakov Potok.

- Znamo zašto nas tražite i nemojte nas uznemiravati. Dijete je otišlo u bijeli svijet. Znate i sami da ovdje posla nema - rekao nam je Smailov otac, ne želeći više govoriti o hapšenju sina u Peruu.

NA VRH

Podijeli članak na