AKCIJA

Veliki udar na mafiju u Srbiji: Uhapšeno nekoliko poznatih kriminalaca

Nebojša Stojković Stojke (49) označen kao vođa "rakovičkog klana"

Velika akcija srbijanske policije. Ilustracija

Kurir.rs

11.1.2019

Nekoliko desetina osoba uhapšeno je tokom noći u velikoj akciji srbijanske policije, a među uhapšenima su i neki od dobro poznatih kriminalaca.

Među privedenima su i Nebojša Stojković Stojke, Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Miljan Vuković, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, Veselin Vukotić, a pretresi njihovih objekata su u toku. 

Nebojša Stojković Stojke (49) je označen kao vođa "rakovičkog klana" od policije. Iako nije hapšen zbog trgovine kokainom iz Južne Amerike, operativna saznanja ukazuju da je Stojković posljednjih godina bio u veoma bliskoj vezi s ljudima iz okruženja Luke Bojovića. Na njega je pokušan atentat kada ga je nepoznati napadač ranio u Barceloni 28. septembra prošle godine.

Zvonko Mateović je javnosti poznat kao tjelohranitelj ubijenog predsjednika Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arkana. On je prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravomoćno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije. 

Početkom 2004. godine u Sremskoj ulici, u centru Beograda, u kafiću ''Vizard'', ubijen je Zvonkov rođeni brat Dalibor. 

Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Samo neku minutu prije toga Dalibor je sjedio s bratom. Interesantno je da je nedugo poslije ovog ubistva u Beogradu počelo da se govori da je ubica zamijenio braću i da je, ustvari, smrtonosni metak bio namijenjen Zvonku. 

On je to i sam kasnije izjavio i govorio je da mu godinama prijete jer je bio svjedok Arkanovog ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.