ŠOKANTNO

Učeniku u dogovorenoj tuči razbijena glava

Sin je još u šoku i posjećuje ljekare i psihologe, kaže otac 16-godišnjeg A. G. Policija utvrdila da je tuča dogovorena, ispitali 19-godišnjeg Š. B. iz Malešića

Na Klinici za neurologiju UKC-a u Tuzli

Piše: B. CERIĆ

11.1.2019

Maloljetni A. G. (16) iz Gračanice koji je napadnut u subotu, 5. januara, u večernjim satima na ulazu u Malu pijacu u Gračanici, još je u šoku zbog preživljene traume i posjećuje psihologa, saznajemo od njegovog oca E. G. (identitet poznat redakciji).

Slučaj koji je šokirao građane Gračanice prijavljen je policiji koja je pronašla 19-godišnjaka koji je A. G. nanio povrede.

Podnijeli prijavu

Prema riječima dječakovog oca, njegov maloljetni sin koji je učenik drugog razreda srednje škole u subotu je otišao s društvom na proslavu rođendana prijatelja.


Došao kući krvave glave

- Nismo ni slutili šta će mu se dogoditi te večeri. Znam da je uvečer sav krvav doletio kući i ispričao da ga je napao mladić iz Malešića, kojeg poznaje. Slučaj sam prijavio policiji u Gračanici, a onda sam dijete odveo u Službu hitne pomoći u Gračanici. Bio je sav u krvi, sa brojnim povredama po glavi. Odatle je smješten na odjel hirurgije Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici, a potom na kliniku za neurohirgiju UKC u Tuzli, gdje je bio cijelu noć. Dijete je u šoku i posjećuje psihologa – ispričao nam je dječakov otac E. G.

Načelnik Policijske uprave Gračanica Safet Ibrahimović kazao nam je da se i dalje radi na ovom slučaju, o čemu je obaviješten i kantonalni tužilac u Tuzli.

- U subotu, 5.januara, u 21.40 sati u PS Gračanica javio se A. G., rođen 2002. godine, u pratnji oca i podnio usmenu prijavu protiv Š. B. (19) iz Malešića i još tri nepoznate osobe da su ga te večeri u ulici Bosanskih kraljeva u Gračanici fizički napali, a da mu je Š. B. mehaničkim ključem nanio povrede u predjelu glave i lica. Policajci su iste večeri pronašli Š. B. i s njim obavili razgovor - kazao je načelnik Ibrahimović.

Sukob u kafiću

Naknadnim provjerama utvrđeno je da se tuča nije dogodila u ulici Bosanskih kraljeva, već na ulazu u takozvanu Malu pijacu i da je tuči prethodio sukob od prethodne noći u kafiću u “Skver” u Gračanici.

- Tuča je dogovorena između G. A. i Š. B. i prisustvovalo joj je više osoba s obje strane - kazao je načelnik Ibrahimović, istakavši da se ljekari u prvi mah nisu izjasnili o stepenu tjelesnih povreda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.