CRNA GORA

U Baru uhapšene dvije osobe zbog pokušaja krijumčarenja žena

Određen im pritvor od 30 dana

Policija identificirala i uhapsila N. R. iz Kameruna i S. R. iz Bara. Ilustracija

FENA

13.1.2019

Dvije osobe uhapšene su u Baru zbog nedozvoljenog prijelaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Policija je s njima u stanu pronašla četiri strane državljanke za koje se sumnja da su prevarene da bi ilegalno prešle granicu. 

Kriminalističkom obradom i intenzivnim radom policijskih službenika identificirani su i uhapšeni N. R. (22) iz Kameruna i S. R. (41) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeni prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

- Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru s oštećenim osobama, iz koristoljublja im obećali prijelaz državne granice za iznos od 1.000 eura da bi se oštećeni domogli zemalja Evropske unije ilegalnim putem. Osumnjičeni su organizirali njihov prijevoz od Bara do granice s Republikom Hrvatskom, gdje su angažirali i treću, za sada nepoznatu osobu, a na čijoj identifikaciji se radi, a koja ih je ostavila u blizini granice i udaljila se u nepoznatom pravcu - stoji u saopćenju Tima za odnose s javnošću MUP-a Crne Gore.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Baru koji je naložio da se osumnjičeni uhapse zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, a zatim je nadležni sudija za istragu osumnjičenim osobama odredio pritvor u trajanju od mjesec, navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.