HRVATSKA

Pronađeno tijelo trećeg radnika HE "Dubrovnik"

Potragu su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti

Uzrok eksplozije još je nepoznat. Hrvatski mediji

Index.hr

14.1.2019

U nedelju navečer oko 18 sati u odvodnom tunelu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađeno je beživotno tijelo preostalog nestalog radnika, izjavila je dubrovačka policija.

Tijelo Davora Pozniaka pronađeno je u tunelu hidroelektrane, a pronašli su ga oko 18 sati. 

Pozniak (33) bio je strastveni ronilac i ribič. Završio je Pomorsko-tehničku školu, a prije zaposlenja u HEP-u radio je u Općoj bolnici u Dubrovniku. 

Sveobuhvatna danonoćna potraga za trećim radnikom hidroelektrane koji je nestao u požaru u četvrtak, vodila se na širokom području od Prevlake do Mljeta, ali do nedjelje navečer nije bilo rezultata.

Potragu su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti. U subotu navečer je odlučeno da se nakon ispuštanja vode još jednom temeljito pregleda odvodni kanal hidroelektrane koji je prethodno dvaput pregledan. 

Podsjećamo, u četvrtak je u hidroelektrani na Platu kod Dubrovnika izbio požar. U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetoro radnika, a ubrzo se požar pretvorio u veliku tragediju. 

Šestorica radnika ubrzo su pronađena i primila su liječničku pomoć. Tri radnika nisu uspjeli pronaći ni vatrogasci ni ronioci koji su odmah krenuli u potragu za njima.  

Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat. Istraga je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.