CRNA HRONIKA Umro od smrzavanja u šumi

Vukovi rastrgali tijelo muškarca kod Mrkonjić-Grada

Mještani Crkvenog i sela u blizini pričaju da je Vaso volio malo više popiti

Piše: Srpskainfo

U blizini sela Crkveno vukovi rastrgali tijelo muškarca

Foto: Ilustracija


Mještani Crkvenog i ostalih sela u Ribniku u nevjerici prepričavaju kakva je strašna smrt zadesila njihovog komšiju Vasu Vukovića (62), čije su tijelo poslije smrti rastrgale divlje životinje, saznaje Srpskainfo. 

Prema saznanjima, Vuković je umro od smrzavanja u šumi u blizini sela Crkveno, a njegovo tijelo slučajno je pronađeno 10. januara.

U Policijskoj upravi Mrkonjić-Grad je potvrđeno, navodeći inicijale, da su pronašli tijelo Vukovića.

– Na lice mjesta izašla je policija koja je obavila uviđaj. Uviđaju je prisustvovao i mrtvozornik, koji je konstatirao da je smrt nastupila od smrzavanja i da nema elemenata krivičnog djela – kažu u policiji.

Kako se nezvanično saznaje, Vukovićevo tijelo slučajno je našao jedan prolaznik koji je o tome obavijestio policiju.

– Najvjerovatnije da je krenuo kući, da je bio pijan i umoran i da je sjeo u šumi da se malo odmori. Od hladnoće i alkohola je, vjerovatno, zaspao i tako se smrzao. Vukovi i druge životinje su namirisale tijelo i iskopale ga iz snijega – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, oko tijela je nađeno dosta tragova divljih životinja, a na tijelu je bilo više ujeda. Ističe da je Vuković bio mrtav nekoliko dana prije pronalaska.

Mještani Crkvenog i sela u blizini pričaju da je Vaso volio malo više popiti i da je, vjerovatno, umro na putu prema svojoj kući.

– On je živio u selu Crkveno. To je malo selo gdje trenutno ne živi više od pet domaćinstava. Vaso se nikada nije ženio, a nema ni porodicu. Skoro svaki dan je bio pijan, a u posljednje vrijeme mu je bilo narušeno i psihičko zdravlje – rekao je jedan od mještana.

I mještani iz okolnih sela s kojima smo razgovarali isto kažu za Vasu.

– Najvjerovatnije se Vaso smrzao u noći između Badnjeg dana i Božića, jer su ga komšije tada posljednji put vidjele. Taj nesretnik je živio sam, pa niko nije ni prijavio da ga nema. Nije ni bilo potrage za njim – kaže jedna od mještanki.

Ona ističe, također, da je Vaso volio puno popiti i da je, vjerovatno, bio pijan te večeri kada je umro.

– Mjesto gdje je nađeno tijelo je divljina i rijetko ko tuda prolazi. Ako neko ide tuda, to su samo mještani Crkvenog, ali i oni se rijetko odlučuju na taj put. Po selu sam čula da se priča da su vukovi našli tijelo i da su ga iskopali iz snijega. To me ne čudi, jer u toj šumi ih ima baš dosta – kaže mještanka.

Dodaje da je čula da su oko tijela nađeni tragovi i drugih životinja, ali da ne zna koliko su oštetili tijelo.

– Niko nije zaslužio da tako umre, još pogotovo da mu se to desi poslije smrti. Žao mi je Vase što je tako završio, ali je ipak samo bilo pitanje dana kada će se to desiti. Volio je puno popiti i često bi tako znao negdje zaspati – pojašnjava ona i dodaje da je u subotu Vuković sahranjen na seoskom groblju.

NA VRH