CRNA HRONIKA

U Tuzli uhapšen 62-godišnji profesor Zajid Salčinović

Krivično djelo je vezano za primanje novca od vanrednih polaznika ove škole kako bi im omogućio da bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama u ovoj školi steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara

Ilustracija

A. H.

15.1.2019

Kako je saopćeno iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici Federalne uprave policije FBiH su danas u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi u Tuzli slobode lišili profesora Z.S (62) iz Tuzle koji je osumnjičen za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi a vezano za primanje novca od vanrednih polaznika ove škole kako bi im omogućio da bez polaganja ispita pred ispitnim komisijama u ovoj školi steknu zvanje rudarskog ili geološkog tehničara.

„Dnevni avaz“ saznaje da je riječ o profesoru Zajidu Salčinoviću iz Tuzle, koji je kao član Komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi, od juna 2017. Do juna 2018.godine od deset vanrednih kandidata tražio i uzeo novac, kako bi bez polaganja ispita stekli diplome za određena zvanja.

-Nakonn operativnih informacija pripadnici Federalne uprave policije, Tužilaštva TK i još jedne državne agencije sproveli su višemjesečnu istragu i lišili slobode osumnjičenog Z.S. Prikupljena je određena dokumentacija i saslušani svjedoci. Osumnjičeni će u toku dana biti predat Tužilaštvu TK – kazao nam je kratko Admir Arnautović portparol Tužilaštva TK.

Postupajući tužilac, kako navode iz Kantonalnog tužilaštva TK donio je naredbu o provođenju istrage, a osumnjičeni će biti ispitan i najvjerovatnije će biti stavljen prijedlog za određivanje pritvora.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.