SAZNAJEMO

Dijete zaključao u sobu dok je suprugu krvnički tukao

Svekar Safet Sulejmani nasrnuo na pripadnika PS Centar

Jukićeva ulica: Intervenirala policija. S. Saletović

Piše: Dž. BULBUL

16.1.2019

Mustafa Sulejmani (18), koji je dobro poznat sarajevskim policajcima, prekjučer je, kako saznajemo, pretukao svoju suprugu i dijete u njihovoj kući u Jukićevoj ulici u sarajevskom naselju Koševsko Brdo. Slučaj se desio oko 18 sati, kada je pretučena žena pozvala pripadnike Policijske stanice Centar.

Pozvala policiju

Odmah po pozivu policajci su se uputili na mjesto događaja. Mustafu policajci nisu zatekli u kući, već samo premlaćenu ženu, dok je njihovo trogodišnje dijete plakalo u zaključanoj sobi. Žena je kazala da ju je Mustafa tukao šakama te da je pretukao i dijete, zaključao ga i samo otišao. Ubrzo se pojavio i nasilni Mustafa u pratnji svog oca Safeta, ne nadajući se policajcima u svojoj kući. Uhapšen je na licu mjesta zbog porodičnog nasilja. Međutim, tu nije bio kraj haosu.

Ranije hapšeni

Njegov otac Safet nasrnuo je na jednog pripadnika PS Centar, udario ga i povrijedio mu ruku.

Safet Sulejmani: Napao policajca

Kako saznajemo, radi se o lakšim povredama. Tako je i stariji Sulejmani završio s lisicama na rukama zbog napada na policajca, dok su žena i dijete smješteni u Sigurnu kuću.

Ovo nije prvi put da su otac i sin Sulejmani hapšeni. U martu prošle godine bili su akteri vatrenog okršaja u centru Sarajeva, kada su ranjeni Mustafa Sulejmani i njegov brat M. S. (15). Tada je zbog pucnjave privođen sarajevski stomatolog Senad Oručević (56).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.