KRIMINAL

U Gradačcu uhapšene tri osobe zbog niza krivičnih djela

Policija privodi osumnjičene za razbojništvo. Avaz

L.I.O.

16.1.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su uhapsili tri osobe za koje se sumnja da su izvršile razbojništvo počinjeno 10. septembra prošle godine nad uposlenikom „Belamionixa“ Gradačac i tom prilikom ukrali 78.606 KM .

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, u saradnji s policijom Gradačca i Jedinicom za podršku MUP-a TK, izvršili su pretrese porodičnih kuća, pomoćnih objekata i kancelarija na tri lokacije u Gradačcu i jednoj lokaciji u Gračanici. Tom prilikom uhapšene su tri osobe D. G. (30), A. A (35) i N. Z. (25), svi nastanjeni u Gradačcu.

Uhapšeni su osumnjičeni za počinjenje krivičnih djela pronevjera u službi, lažno prijavljivanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala, pronevjera u službi i pomaganje.

- Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: automatska puška "kalašnjikov", osam okvira za pušku, 347 kom. municije cal. 7,62 mm, dva startna pištolja, 50 kom. municije cal. 9 mm, 2.550 eura (u raznim apoenima), 3.500 KM, određena dokumentacija i mobilni telefoni, kazali su iz MUP-a TK.

Uhapšene osobe će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.