SARAJEVO Dejan Zarić nagodit će se s Tužilaštvom KS

Priznao da je pokušao ubiti suparnika zbog djevojke

Zarić i njegov prijatelj, koji je odmah pušten, u septembru prošle godine na Dolac-Malti pogodili Muamera Pauneskua u glavu i tijelo

Dž. BULBUL
18.01.2019 09:11

Zarić i advokat Omar Mehmedbašić u sudnici Kantonalnog suda

Foto: M. Tabaković

U Kantonalnom sudu Sarajevo jučer je počelo suđenje Dejanu Zariću (22), koji se tereti da je u septembru prošle godine na Dolac-Malti pokušao ubiti Muamera Pauneskua (37).

Prijavila nasilje

Najavljeno je sporazumno priznanje krivice, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Zarića. Kako je Mehmedbašić kazao, njegov klijent će se, najvjerovatnije, nagoditi na kaznu zatvora između dvije i tri godine.

Na Pauneskua su pucali Zarić i njegov prijatelj te su ga po dva puta iz pištolja pogodili u glavu i tijelo. Muamerova djevojka Aldina Džindo unajmila je stan u ulici Envera Šehovića na području općine Novo Sarajevo, u kojem je boravila s njim.

Tog dana kad je ranjen, prijavila ga je za nasilje, zbog čega je intervenirala policija. Navodno joj je Muamer uzeo ključ od stana i nije joj ga htio vratiti, prijeteći da će je proganjati dok je živ. Muamer je te noći kad je napadnut, sjedio u nargila baru “Hurem” u ulici Envera Šehovića.

Teške povrede

Napadači su trčali za njim sve do parkinga na raskrsnici ulica Malta i Bugojanska, gdje su ga stigli. Tu su ga pogodili i on je pao. Nakon što su ga zbrinuli radnici Hitne pomoći, Paunesku je, uz pratnju policajaca, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su mu konstatirali teške povrede. Bio je priveden i drugi napadač, ali je nakon saslušanja odmah pušten.

Ne sjeća se gdje je bacio pištolj

Zarić je, nakon pokušaja ubistva Pauneskua, kazao inspektorima kako ga nije namjeravao raniti nego ga samo prepasti zbog Aldine Džindo, kojoj je htio pomoći, jer ju je napadnuti maltretirao. Rekao je i da je pištolj slučajno opalio te da ga je nakon toga bacio. Bio je, kako je priznao inspektorima, spreman predati pištolj, ali ga nije mogao naći.

NA VRH