ŠOKANTNO

Nakon napada pomahnitalog profesora u Tuzli, direktorica i pedagoginja hitno operirane: Udarao ih macolom, a kod sebe je imao i šrafciger

Saznajemo da su i Mujkanović i Ćosićkić zadobile teške povrede lobanje, lomove ekstremiteta, udarce po leđima i grudnom košu

Avaz.ba

17.1.2019

Fuad Isabegović, profesor engleskog jezika u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ koji je jučer fizički napao direktoricu i pedagoginju škole Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić i nanio im teške tjelesne povrede opasne po život, još se nalazi u prostorijama MUP-a TK.

- Izvještaj o izvršenju krivičnog djela već je dostavljen Tužilaštvu TK. Osumnjičeni će biti predat Tužilaštvu u nadležnost. U ovom slučaju odredit će se pritvor. Kad će biti doveden u Tužilaštvo, ne možemo precizirati – kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Povrijeđene Mujkanović i Ćosićkić, prema informacijama sa UKC-a, nakon obavljene operacije su u stabilnom stanju.

- Pacijentice se nalaze u Odjeljenju Klinike za neurohirurgiju, trenutno su obje svjesne, komunikativne i van životne opasnosti - kazala nam je Ersija Ašćerić-Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla.

Više informacija o tome kako je došlo do napada na Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić danas smo pokušali dobiti od uposlenika Gimnazije „Ismet Mujezinović“, ali niko od upitanih nije želio govoriti o incidentu smatrajući da je to slučaj u nadležnosti organa gonjenja.

Prema informacijama koje smo dobili od članova porodice, slučaj se dogodio u vrijeme sjednice disciplinske komisije škole, gdje se odlučivalo po prijavama protiv profesora Isabegovića.

- Isabegović je uletio u kancelariju, zatvorio vrata i počeo da udara direktoricu macolom teškom nekoliko kilograma. Ona je počela da vrišti te je sve čula čistačica u školi, koja je uspjela provaliti vrata kako bi joj pomogla. Kako je vidio ovu ženu na vratima, još više je počeo udarati direktoricu, a onda je potrčao i za čistačicom. Vrisku je čula pedagoginja Nura, istrčala je da bi pomogla Mujkanović, ali je onda Isabegović i nju oborio na pod i počeo je udarati. Utrčao je potom jedan od kolega i uspio ga savladati – saznali smo od člana porodice direktorice Mujkanović.

Saznajemo da su i Mujkanović i Ćosićkić zadobile teške povrede lobanje, lomove ekstremiteta, udarce po leđima i grudnom košu...

Također, saznajemo da su kod Isabegovića, nakon privođenja, pronađeni šrafciger i još jedan tupi predmet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.