AVAZ OTKRIVA

Zaštitar priznao da je zapalio firmu i ukrao 14.000 maraka

Đikanović je, nakon pljačke i podmetanja požara, bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kad je uhapšen, a ubrzo i pritvoren

Đikanović: Bio u bijegu do kraja oktobra 2018.

Piše: O. MUJKIĆ

18.1.2019


Omer Đikanović (43), zaštitar firme “Murex” koji je optužen da je zapalio ovaj objekt i ukrao 14.000 KM, kako saznajemo, priznao je krivicu u Kantonalnom sudu Tuzla.

Provalio kasu

Krajem novembra prošle godine, Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Đikanovića, u kojoj se navodi da se tereti za produženo krivično djelo teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina.


Nakon pljačke, podmetnuo požar u firmi

Đikanović je 17. septembra 2018. u prostorijama firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika, radeći kao čuvar, uz pomoć alata otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi i ukrao 14.000 KM.

Milionska šteta

Potom je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM. Šteta je izazvana i na samom objektu, kao i u uništenoj opremi, koja je procijenjena na skoro tri miliona KM.

Đikanović je, nakon pljačke i podmetanja požara, bio u bijegu do 31. oktobra 2018. godine, kad je uhapšen, a ubrzo i pritvoren.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.